Barion Pixel
A DK az Európai Bizottság konzultációja alapján megkérdezi az időseket a nyugdíjakról

A DK az Európai Bizottság konzultációja alapján megkérdezi az időseket a nyugdíjakról

2021.02.17.

A DK az Európai Bizottság konzultációja alapján megkérdezi az időseket a nyugdíjakról 



Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: választási kampányában vállalta, hogy mindent el fog követni az európai minimálnyugdíj bevezetéséért. 

 

“Elértük, hogy ma már nem csak én dolgozom ezen, hanem a teljes Európai Unió is, ennek első lépéseként pedig az Európai Bizottság konzultációt indított az európai nyugdíjasok megélhetéséről és a nyugdíjakról. Én hiszek abban, hogy egy jó kormány előbb kérdez, meghallgat és egyeztet, szakmával és érintettekkel egyaránt, és csak ezek után hoz döntést a közös ügyeinkben.” - ismertette a politikus. Úgy fogalmazott, a Fidesz elmúlt 10 éve alatt talán elszoktunk ettől, de a 2022 utáni kormány vissza fog térni ehhez az európai, demokratikus és tisztességes gyakorlathoz.

 

Dobrev Klára bejelentette, a Demokratikus Koalíció ezért az Európai Bizottság példáját követve online konzultációt indít a nyugdíjakról. 

 

“Ezt a konzultációt bárki kitöltheti, nem csak az idősek, hiszen ebben a kérdésben mindössze kétféle ember van Magyarországon: aki nyugdíjas, és aki nyugdíjas lesz. Őszintén hiszek abban, hogy minden végigdolgozott élet után jár a tisztességes időskor, európai polgárok lévén nekünk, magyaroknak is. Arra kérek mindenkit, méghozzá pártszimpátiától függetlenül, hogy töltse ki a DK kérdőívét a nyugdíjakról, hiszen ez mindannyiunk közös ügye, mindannyiunkra tartozik.” - magyarázta az EP-képviselő. Hangsúlyozta, 2022 után meg fogják becsülni a végigdolgozott életeket és vissza fogják hozni a baloldali kormányok igazságos nyugdíjszámítási módszerét, a Fidesz által eltörölt svájci indexálást. 

 

“Ehhez azonban az is kell, hogy mindebben egyet is értsünk, hiszen a jó kormányzás alapja az, hogy közösen hozzuk meg a fontos döntéseinket.” - jelentette ki Dobrev Klára. 

 

A DK EP-képviselője elmondta, múlt héten egy konferencián egyeztetett a szakmával, több szakértővel és Magyarország legnagyobb nyugdíjasszervezeteivel. 

 

“Az volt az első lépés, most pedig elérkeztünk a másodikhoz, hogy maguk az érintettek is elmondják a véleményüket. Érintett alatt nem csak az idősekre gondolok, hanem mindenkire, hiszen normális esetben előbb-utóbb mindannyiunk lesz nyugdíjas. Mindannyiunknak szembe kell majd néznie azzal, hogy az ország hogyan becsüli meg a tisztességben megőszült, életüket végigdolgozott embereket, és milyen időskort biztosít egy élet munkája után.” - jelentette ki Dobrev Klára.  Arra is kitért, hogy a jó kormányzás alapja, ha előbb kérdezünk és meghallgatunk, és csak ezután döntünk. Hangsúlyozta, ennek megfelelően nagyon fontos, hogy minél többen kitöltsék a DK konzultációját.

RSS
Kapcsolódó politikusok