A pánikkormány és kiszolgálói újra és újra elismerik: Magyarországon nem lesz szabad vakcinaválasztás

2021.02.08.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétvégén a közmédiának nyilatkozva elmondta: kizárólag orvosi javaslatra, kivételesen fordulhat elő az, hogy előnyben részesítenek egy-egy betegnél egy bizonyos fajta koronavírus elleni vakcinát egy másik gyártmányhoz képest.

A Demokratikus Koalíció szerint a pánikkormány és annak kiszolgálói újra és újra elismerik, hogy Magyarországon nem lehet szabadon vakcinát választani. Ez pedig roppant aggasztó, hiszen az elmúlt hetekben világosan láthattuk, hogy a kormány az oltásból is politikai kérdést csinál. Nem az orvosokra, a kutatókra és a szakértőkre hallgatnak, amikor erővel nyomják az Európai Gyógyszerügynökség által nem jóváhagyott kínai vakcinát, hanem szigorúan politikai szempontok alapján döntenek. Mi, európai magyarok viszont oltáspárti közösségként elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány mutyimániája miatt rendüljön meg az emberek bizalma az oltásokban, mert ez most a legfontosabb kérdés az egész világon.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja