Orbánék igazságtalan rendszerében pusztító drágulásra kell felkészülnie az amúgy is nehéz helyzetben lévő idős embereknek

2021.02.03.

A Központi Statisztikai Hivatal év eleji inflációs jelentése 3,3 százalékos inflációt állapított meg a tavalyi évre. Az élelmiszerárak jelentősen, 7,2 százalékkal emelkedtek, a nyugdíjasokat leginkább érintő kiadások pedig összességében 7,5 százalékkal nőttek.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék igazságtalan nyugdíjrendszere folyamatosan növeli az emberek közti szakadékokat. A nyugdíjemelés az általános inflációhoz van kötve, így az orbáni éves “értékmegőrzőnek hazudott” nyugdíjemelés a valóságban gyakorlatilag nyugdíjcsökkentést jelent. Az élelmiszerárak, a gyógyszerek folyamatos drágulása kilátástalan helyzetbe hozza az időseket, akik a hónapról hónapra kevesebbet érő nyugdíjukból próbálnak kijönni, míg Orbánék öntik eléjük a hazugságokat. Mi, európai magyarok igazságos nyugdíjemelési rendszert követelünk, mert a Magyarországon élő időseknek is járnak a nyugodt, kiszámítható nyugdíjas évek.

Dávid Ferenc
A DK gazdasági szakértője