Barion Pixel
A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antal ellen feleségének milliárdos kölcsönügyletei miatt

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antal ellen feleségének milliárdos kölcsönügyletei miatt

2021.02.03.

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antal ellen feleségének milliárdos kölcsönügyletei miatt 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, tegnap kiderült, hogy Rogán Antal újabb házassága egyből egy gyanús, milliárdos kölcsönügylettel kezdődött, a 444.hu szerint ugyanis Rogán feleségének családja 1022 hektárnyi földet szerzett meg 1,6 milliárd forintért. 

 

“A 444.hu szerint a hitelt nevetségesen alacsony, mindössze 5%-os önrésszel a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingba tartozó Budapest Bank biztosította. Egy héten belül Rogán Antal a második kormánytag Varga Judit után, aki gyanúsan alacsony önrésszel jut elképesztő mértékű gigahitelhez. A becsületes munkából élő magyarok természetesen csak álmodhatnak efféle feltételekről.” -foglalta össze a politikus. 

 

Varga Zoltán bejelentette, a Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antal ellen. 

 

“Az országnak joga van tudni, hogy újdonsült házastársa és családja hogyan jutott mindössze 5%-os önrésszel több mint másfél milliárd forinthoz. Nyilván ez is csak a fideszes milliárdosok kiváltsága, ami csak a pánikkormány lopásból meggazdagodott elitjének elérhető.” - hangsúlyozta a frakciószóvivő. Hozzátette, a DK szerint felháborító, hogy amíg az ország szép lassan tönkremegy, emberek veszítik el a munkájukat és magyar vállalkozások szűnnek meg minden nap, addig a pánikkormány milliárdos elitje újabb milliárdokból vásárolja fel az országot, méghozzá szó szerint.

 

Varga Zoltán arra is kitért, ha ma egy tisztességes magyar állampolgár, aki hitel nélkül valóban nem tud egyről a kettőre jutni, bemegy egy bankba, hogy lakáshitelt vegye fel, legalább 20%-os önrészt fognak tőle megkövetelni. 

 

“Ez láthatóan nem vonatkozik a Fidesz milliárdos elitjére, hiszen ők 5%-ra és a szép szemeikre kapnak akár milliárdokat is a bankszektor Fidesz által bekebelezett részéből. Itt az ideje, hogy az ország megismerhesse az újabb Rogán-botrány részleteit, hogy mi húzódik meg a gyanús milliárdos kölcsönügylet hátterében.” - mondta zárásként Varga. 

RSS
Kapcsolódó politikusok