Hozza nyilvánosságra a kormány, kinek adják oda az Unió 110 milliárdos munkahelyvédelmi támogatását!

2021.02.03.

Tegnap az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy Brüsszel újabb, 110 milliárd forintot küldött  a magyar munkahelyek védelmére. Ezzel az Európai Unió több mint 180 milliárd forintnyi munkahelymegtartó támogatást adott már Magyarországnak. Az Unió tehát segít, a válság alatt soha nem látott összeget szabadított fel annak érdekében, hogy megvédje a magyar munkahelyeket.

Már csak azt kellene látni, hogy Orbánék hogyan osztják el ezt a rengeteg pénzt. A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja a kormányt, hogy hozzák nyilvánosságra, mikor, kinek, mennyi pénzt adnak oda. Átlátható, pontos, részletes elszámolást várunk annak érdekében, hogy ez a rengeteg pénz ne valamelyik Orbán-közeli oligarchánál kössön ki. Az Európai Unió soha nem látott összefogással segíti a tagállamokat, de ezt a pénzt nem Mészárosnak, Garancsinak és a többi NER-havernak küldik, hanem a magyar embereknek. Nem fogjuk hagyni, hogy a magyar vállalkozásoknak szánt uniós pénzből újra a milliárdos strómanok gazdagodjanak.

Dobrev Klára
az EP alelnöke, a DK EP-képviselője