Barion Pixel
A gyógyszerengedélyező hatóság helyett Szijjártó Péter dönt a kínai vakcina felhasználásáról

A gyógyszerengedélyező hatóság helyett Szijjártó Péter dönt a kínai vakcina felhasználásáról

2021.01.29.

A gyógyszerengedélyező hatóság helyett Szijjártó Péter dönt a kínai vakcina felhasználásáról 

 

Dr. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa pénteki sajtótájékoztatóján közölte: azok után, hogy az egész ország felháborodott azon, hogy a kormány a szakembereket átlépve, Szijjártó Péterrel akarja engedélyeztetni a kínai vakcinát, már a sajtótájékoztatónk meghirdetése után jött a hír, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyezte a kínai vakcinát. 

 

“Jól látható, hogyan születnek a döntések az országban. Orbán Viktor kiadja a parancsot, hogy egy vakcinát engedélyezni kell, a hatóság ezt nyilvánvaló okokból nem akarja megtenni, majd a kormány kijelenti, hogy nem is kell engedély. Aztán amikor ebből közfelháborodás lesz, a kormány politikai nyomással nagy nehezen csak kikényszeríti az engedélyt a saját felügyelete alatt működő hatóságtól.” - foglalta össze a szakpolitikus, hozzátéve, ez nem kormányzás, ez káosz: egy fejvesztett pánikkormány felelőtlen és veszélyes ámokfutása. 

 

Komáromi Zoltán kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint döbbenetesen felelőtlen és veszélyes, hogy a kormány politikai nyomásgyakorlással csikart ki egy engedélyt egy Magyarországon és Európában soha nem vizsgált és tesztelt vakcinára. 

 

“Ez hazárdjáték a magyarok egészségével és életével, ilyet egyetlen kormány sem csinál a világon. A DK szerint arról, hogy egy vakcina biztonságos és hatékony-e, az Európai Gyógyszerügynökségnek kellene döntenie. Amit most a pánikkormány csinál, az már nem egyszerű kormányzati káosz, hanem egy emberek millióit veszélyeztető, döbbenetesen felelőtlen ámokfutás, amely egy bizonytalan kimenetelű tömeges emberkísérletbe torkollik.” - fogalmazott Komáromi, hozzátéve, ezt egészen egyszerűen nem szabad hagyni, ez veszélyt jelent ma minden magyarra és az országra.

 

A szakértő emlékeztetett, minden úgy kezdődött, hogy a kormány azt mondta, csak olyan vakcina jöhet majd Magyarországra, amelyet engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. 

 

“Ezzel a DK is egyetértett egyébként, hiszen oltáspártiak vagyunk és reméljük, hogy minél többen oltatják majd be magukat ilyen vakcinákkal. Aztán már azt mondták, hogy nem kell uniós engedély, elég lesz a magyar hatóság engedélye is egy vakcina használatához. De az engedély nem jött, így megkezdődött a már jól ismert pánikkormányzás.” - mondta Komáromi. Emlékeztetett arra is, előbb bejelentették, hogy semmilyen szakértői engedély nem kell majd a vakcinára, Szijjártó Péter majd jóváhagyja, aztán amikor ebből közfelháborodás lett, akkor visszatértek a pártállami módszerekhez és politikai nyomással kényszerítettek ki egy engedélyt a hatóságtól

RSS