Barion Pixel
Mit tudunk eddig a kínai koronavírus elleni vakcináról?

Mit tudunk eddig a kínai koronavírus elleni vakcináról?

2021.01.20.

Mit tudunk eddig a kínai koronavírus elleni vakcináról?

 

A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció online petíciót indított azért, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

Írd alá a petíciónkat: https://bit.ly/kinaivakcina

Eközben az interneten és a hírekben megannyi kétes információ kering a magyar kormány által favorizált, az EU-ban nem engedélyezett kínai vakcinával kapcsolatban, valamint a Fidesz propagandagépezete is gőzerővel dolgozik a valós adatok elfedésén, elferdítésén.

Ezért mi összeszedtünk minden olyan hiteles információt, amit eddig tudhatunk a Sinopharm kínai gyógyszercég Covid-19 vakcinájával kapcsolatban.

A lista folyamatosan frissül.

 

  • Volt fidelitasos engedélyezi a vakcinát

Több mint 2 éve egy volt fidelitasos, egyben Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó korábbi titkára, Maurer Szemere ül az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet tanácsadó testületében. Lehet fogadásokat kötni, hogy ő milyen döntést fog hozni a kínai vakcináról ezek után.

Forrás

 

  • 50%-os hatékonyság

A Brazíliában tesztelt kínai vakcina 50%-os hatékonyságú, márpedig arra nehéz járványügyi stratégiát alapozni, hogy egy oltás vagy működik, vagy nem.

Forrás

 

  • A magyarok 1%-a adatná be

A kutatások szerint a magyarok mindössze 1%-a adatná be magának a kínai vakcinát, Magyarországon tehát messze ez a legelutasítottabb vakcina az összes közül. Ha az a cél, hogy a magyarok ne akarják beoltatni magukat, akkor a kormány nagyon jól halad, kár, hogy a járvány ettől még itt marad velünk.

Forrás

 

  • Mi lennénk az elsők az Unióban

A kormánytisztviselők elmondása szerint csütörtökön kötöttek megállapodást a Sinopharm-mal, így Magyarország lenne az első uniós ország, ami kínai Covid-19 vakcinát kap. 

Forrás

 

  • Kína 100 millió adag Pfizer vakcinát rendelt, mi 1 millió kínait

A Fosun sanghaji székhelyű gyógyszercég szerdán bejelentette, hogy százmillió dózis koronavírus elleni vakcina behozataláról kötött megállapodást a német BioNTech gyógyszergyártóval

Forrás

 

  • Két vezető is lemondott a kínai vakcinát gyártó cégnél!

Váratlanul lemondott a kínai állam tulajdonában lévő Sinopharm vakcinagyártó és gyógyszercég igazgatósági elnöke, Li Ziming, valamint a cégcsoport igazgatója, az ellenőrzési részleg első embere, Li Hui. A távozó vezetők személyes okokra hivatkoznak, de hogy ez alatt pontosan mit kell érteni, egyelőre nem tudni. 

Forrás

 

  • Peter Liese: Orbán csak rosszabb alkut köthetett!

Peter Liese, orvos, német EP-képviselő, az Európai Néppárt EP képviselőcsoportjának szóvivője szerint: ‘A jelenlegi tudásunk birtokában tavaly nyilván több Pfizer–BioNTech vakcinát rendeltünk volna. De személyes meggyőződésem, hogy Orbán Viktor sem tudott volna jobb megállapodást kötni, mint az Európai Bizottság, sőt inkább rosszabbat.’

Forrás

 

  • Kínában csak az 59 év alattiakat oltják vele

Orbán következőként a 60 év feletti krónikus betegeket említette, azonban Kínában a 18-59 közötti korosztályt oltják a Sinopharm készítményével, a hírek szerint az idősebbekre vonatkozó klinikai vizsgálati eredmények egyelőre nincsenek meg.

Miért nem nyilvánosak a készítmény tömeges tesztelésre vonatkozó adatai?

Forrás

 

  • Duda Ernő: A vírus ottmarad a szervezetben, és autoimmun folyamatokat képes kiváltani

Duda Ernő, virológus: ‘A beoltott, elpusztított vírus ottmarad a szervezetben, és potenciálisan autoimmun folyamatokat képes kiváltani. Ez azt jelenti, hogy az elpusztított vírus később is kiválthat olyan immunválaszt, ami során a szervezet önmagát kezdi el támadni.’

‘Hiába halott vírusként teszik, akkor is benne van a vakcinában a vírus összes fehérjéje és nukleinsavja.’

Forrás

 

  • Gyorsaság a biztonság felett

Úgy tűnik, a döntés a gyorsaságot, nem pedig a biztonságot helyezte szem elé, ugyanis a kínai kormány ez idáig nem publikált dokumentumokat a 3. tesztelési fázisról.

Forrás

RSS