Barion Pixel
Plusz terheket tesz az adósokra a kormány

Plusz terheket tesz az adósokra a kormány "mentőcsomagja"

2021.01.18.
Plusz terheket tesz az adósokra a kormány "mentőcsomagja"
 
 
Akár több, mint egymillió forinttal is drágulhat egy hitel, ha valaki végig igénybe veszi a július 1-ig meghosszabbított hiteltörlesztési moratóriumot. A Bank360.hu számításai szerint egy 15 milliós jezáloghitel esetében 26 millióra emelkedik a visszafizetendő összeg. A 15 milliós személyi hitelért pedig több, mint 2 milliót kell majd visszafizetni.
 
Az Orbán-kormány úgy "segített" az adósoknak, akik a vírus okozta válság miatt elvesztették a munkájukat, hogy megnő a moratóriumba került hitelek futamideje, ehhez járulnak még majd a kamatok. Ez azt jelenti, hogy aki nem tudta fizetni a részleteit és halasztásra kényszerült, nem elég, hogy bajban volt, most még nagyobb bajba kerül. Eközben az sem biztos, hogy már képes lesz újra fizetni az adósságot. Ennek újabb árverezések és kilakoltatások, tönkremenő családok lesznek a következményei.
 
A DK arra kéri az adósokat, időben tájékozódjanak bankjuknál a rájuk váró terhekről, egyúttal felszólítjuk a kormányt, hogy a közpénz herdálása helyett valódi segítséget nyújtsanak a hiteleket törlesztő több százezer magyar embernek.
 


Varju László
A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke 
RSS
Kapcsolódó politikusok