Barion Pixel
A DK petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

A DK petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

2021.01.16.

A DK petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség! 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője sajtótájékoztatóján kijelentette, a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.

 

“Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat. Ennek az lesz a vége, hogy majd még kevesebben oltatják be magukat és nem lesz nyájimmunitás.” - sorolta a politikus, kiemelve: mivel a DK oltáspárti politikai közösségként fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, szeretnék megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt csökkenjen az oltási kedv.

 

Varga Zoltán bejelentette, a Demokratikus Koalíció éppen ezért online petíciót indít azért, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

 

“A DK petíciója a mai napon indul, a pontos szövege pedig úgy hangzik, hogy ‘Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!’  Azt szeretnénk elérni, hogy ne lehessen az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett vakcinával oltani, valamint, hogy legyen választási szabadsága az embereknek, dönthessenek ők, hogy melyik vakcinát akarják maguknak beadatni.” - ismertette Varga Zoltán. Arra is kitért, hogy azért pedig, hogy ne csökkenjen, hanem nőjön az oltási hajlandóság Magyarországon, azt követelik, hogy a kormány fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínai vakcina-kampányt.

 

Varga Zoltán hozzátette, ez a petíció nem csak DK-soknak szól, sőt nem csak ellenzékieknek, hanem mindenkinek.

 

“Mindannyiunk közös ügye, hogy minél többen beoltassák magukat az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett, biztonságosnak bizonyult vakcinákkal és minél hamarabb a hátunk mögött tudhassuk a járványt, a korlátozásokat és a válságot.” - jelentette ki a frakciószóvivő. Varga Zoltán szerint ehhez az kell, hogy minél többen beoltassák magukat, és ne hagyják magukat elbizonytalanítani az ellenőrizetlen és engedélyezetlen, bizonytalan hatékonyságú, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával.

RSS
Kapcsolódó politikusok