Barion Pixel
A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli nyilatkozatára a kínai vakcina kapcsán - Nem szabad az unió által nem engedélyezett vakcinával oltani!

A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli nyilatkozatára a kínai vakcina kapcsán - Nem szabad az unió által nem engedélyezett vakcinával oltani!

2021.01.15.

A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli nyilatkozatára a kínai vakcina kapcsán - Nem szabad az unió által nem engedélyezett vakcinával oltani! 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a magyar miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában a lehető legveszélyesebb dolgot tette, amit a jelen helyzetben csak tehetett.  

 

“Bejelentette, hogy engedélyeztetni, majd használni akarja az EU gyógyszerügynöksége által nem engedélyezett kínai vakcinát. Orbán Viktor, mintha ő lenne a nemzet első számú biokémikus szaktekintélye, kijelentette, hogy a kínai vakcina biztonságos, majd nyomást helyezett a magyar hatóságra, hogy minél hamarabb adják meg erre az engedélyt. - sorolta a DK-s politikus, hangsúlyozva, ez nem egyszerűen bűn, ez veszélyes és csak tovább csökkenti a magyarok oltási kedvét.

 

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció szerint szó sem lehet arról, hogy olyan bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával oltsák be a magyarokat, amelyet nem engedélyezett az EU gyógyszerügynöksége. 

 

“A DK 3 dolgot követel a kormánytól:

 

1. Ne akarjanak a saját hatóságaikkal egy olyan vakcinát engedélyeztetni politikai utasítással, amelyet az EU nem hagyott jóvá!

2. Legyen választási szabadsága az embereknek, dönthessenek ők, hogy melyik vakcinát akarják maguknak beadatni! A kormány mondja ki, hogy senkit nem fog arra kényszeríteni, hogy a kínai vakcinával oltassa be magát! Ha Orbán bókolni akar kínai vagy orosz diktátoroknak, küldjön bonbont és virágot, ne a magyarok életével játsszon!

3. A kormány fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínai vakcina-kampányt! A kutatások szerint a magyarok 1% választaná a kínai vakcinát, minél többet beszél erről a kormány, annál kevesebben fogják beoltatni magukat még az engedélyezett vakcinákkal is!” - foglalta össze Arató Gergely.

 

A frakcióvezető-helyettes közölte, tudja, hogy a Fidesz-propaganda majd azt fogja harsogni, hogy a DK mennyire oltásellenes és csak hátráltatja a védekezést. 

 

“Fontos tisztázni: erről szó sincs, a Demokratikus Koalíció mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát! Közös érdek, hogy minél többen oltsák be magukat, éppen a kormány az, amely ezt veszélyezteti a bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcina propagálásával.” - mondta Arató. Hozzátette: nem kérnek olyan vakcinákból, amelyeket európai szakemberek nem is vizsgáltak, a hírek szerint a hatékonyságuk pedig akár még az 50%-ot is alig éri el.

RSS
Kapcsolódó politikusok