Barion Pixel
2021 van, de továbbra sincs magyar oltási terv - Mire vár a kormány?

2021 van, de továbbra sincs magyar oltási terv - Mire vár a kormány?

2021.01.03.

2021 van, de továbbra sincs magyar oltási terv - Mire vár a kormány? 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: miközben Európa legtöbb országában már elindult a tömeges oltás vagy legalábbis a küszöbön van, Magyarországon szokás szerint továbbra sem történik semmi. 

 

Hangsúlyozta, hiába végezte el az Európai Unió a munka oroszlánrészét - a vakcina bevizsgálását, engedélyezését, berendelését és szállítását - de itt láthatóan megszakadt a folyamat, mert a magyar kormány nem csinál semmit. 

 

“Nem tudjuk, hogy kik, mikor, hol és kit fognak oltani, hiszen a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalára feltöltött konkrétumok nélküli sajtpapír minden, csak nem oltási terv.” - fogalmazott a frakciószóvivő, aki szerint az Orbán-kormány oltási terve egyelőre olyan, mint Columbo felesége: hallani hallunk róla sokszor, de látni még soha senki sem látta.

 

Varga Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció magyarázatot követel a pánikkormánytól: miért van az, hogy bár már 2021 van, de még mindig nincs nyilvános oltási terv.

 

“A DK tudni akarja, hogy mikor lesz végre kész és mindenki számára nyilvános legalább az oltási terv! Tudjuk, hogy ha a járvány kezeléséről van szó, akkor az Orbán-kormány nem büszkélkedhet tettekkel. Ez a pánik, a kapkodás és a semmittevés kormánya, nem pedig a tetteké.” - sorolta a politikus. Úgy fogalmazott, legalább a terveket lehetne látni, hogy hogyan szándékoznak beoltani több millió embert. 

 

“Ha a pánikkormány már arra is képtelen, hogy összerakjon egy oltási tervet; ha már tervezgetésre is képtelen a Fidesz, akkor Magyarország nagyon nagy bajban van.” - jelentette ki a frakciószóvivő.

 

Varga Zoltán arra is kitért, egy oltási tervnek úgy kellene kinéznie, hogy miután valaki regisztrál, kap egy emailt, hogy konkrétan mikor és hol fogják beoltani, dátummal, címmel, mindennel. 

 

“Mi magyarok még 2021-ben is fényévekre vagyunk ettől. Oltási terv nincs, legálábbis senki sem látta, oltóközpontok nincsenek, ahogy nincs szervezés, nincs felkészülés és nincs tájékoztatás sem. Nagyotmondás meg szájhősködés az van, már hallottuk a miniszterelnöktől, hogy ő egy hétvége alatt beoltja az országot, nyilván.” - emlékeztetett Varga. Zárásként hozzátette, kár, hogy eredményeket nem látunk továbbra sem, hiszen eddig még a tömeges oltás megtervezésére sem voltak képesek.

RSS
Kapcsolódó politikusok