Zalaszentgróton ülésezik a DK

2015.06.19.
[caption id="attachment_1862" align="alignleft" width="300"]GyF_20150619_Zalaszentgrót Gyurcsány Ferenc: Stabil a kormány pozíciója, de fontos, hogy egy esetleges előrehozott választásra kész terveink legyenek.[/caption] Abban a városban tarja elnökségi ülését a Demokratikus Koalíció, ahol három és fél éve döntöttek a párt megalakulásáról. A pártvezetés csütörtökön kora estétől szombat délig tanácskozik itt. Ez idő alatt – egy esetleges előrehozott választásra is gondolva – a jövő év eleji pártkongresszusra készítenek párt programot. Az ülés előtt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke sajtótájékoztatót tartott. –- Az egyik nagy kérdés, hogyan lehet digitális rendszerváltás Magyarországon, hogy mindenkinek legyen számítógépe, állampolgári jogon lehessen hozzájutni az internethez. Van egy nehéz külpolitikai téma: a brit kormány népszavazást ír ki, hogy maradjanak-e az unió tagjai. Megvitatjuk, mi lehet ennek a hatása, kialakítjuk az ezzel kapcsolatos álláspontunkat. Vitatjuk a nyugdíjrendszert, mert nem lesz fenntartható. Javaslatunk két elemből álló rendszer kialakítása, mely egy alanyi jogon járó részt és egy erre ráépülő biztosítási nyugdíjt ötvöz –- mondta Gyurcsány Ferenc. A párt készülő programja előrehozott választás esetére foglalja össze a teendőket, de a párt elnöke úgy véli, ennek jelenleg kevés az esélye. - Most viszonylag stabil a Fidesz pozíciója, azok után, hogy elveszítette választóinak mintegy harmadát. Ennek ellenére fontos, hogy készüljünk minden eshetőségre, megvalósítható terveink legyenek. A DK nem az a párt, aminek annyi a mondanivalója, hogy a mai kormány menjen. Mi adni szeretnénk az országnak egy alternatív javaslatot –- emelte ki az elnök. Gyurcsány Ferenc arról is szólt, hogy napjainkban a legnagyobb problémát az alacsony minimálbér, az oktatási rendszer átalakítása, a munkahelyek hiánya, illetve a kivándorlás jelenti. forrás: zaol.hu