Barion Pixel
 A XVIII. kerület 5 ezer forintos vásárlási utalványt biztosít minden nyugdíjasnak karácsony előtt

A XVIII. kerület 5 ezer forintos vásárlási utalványt biztosít minden nyugdíjasnak karácsony előtt

2020.12.13.

 A XVIII. kerület 5 ezer forintos vásárlási utalványt biztosít minden nyugdíjasnak karácsony előtt 

 

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere vasárnapi sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy az ország nagyobb települései és a főváros - ezen belül a  a 18. kerület is - sokadszorra szembesülnek azzal, hogy a koronavírus járvány tombolása idején a kormány az ígérgetésen kívül semmilyen segítséget nem ad az önkormányzatoknak.

“Tavasszal azt mondták, a védekezés költségeit megtérítik a településeknek, ősszel meg azt, hogy a kormány támogatja a kisvállalkozásokat, a gazdaságot.” - emlékeztetett a polgármester. 

Szaniszló hozzátette, ehhez képest mindeddig egyetlen fillér sem érkezett, viszont kaptak helyette bosszúköltségvetést, a települések kifosztását és olyan kaotikus pánikintézkedéséket, amelyek ahelyett, hogy segítettek volna a járvány fékezésében, csak olajat öntöttek a tűzre. 

“Veszélyeztetik a családok megélhetését, a magyarok egészségét. Az időseket pedig egyenesen életveszélybe sodorják. Szomorú adat, hogy eddig közel hétezer honfitásunk halt bele a fertőzésbe.” - mondta a polgármester. 

Szaniszló Sándor közölte, az általa vezetett Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata úgy döntött, hogy megfontolt, biztonságos intézkedésekkel védik meg az itt élőket, továbbra is a kormány helyett végezve el a munkát.

“A héten érkezett 3000 darab teszt, és újabb fertőtlenítő szállítmány. Nemrég pedig döntöttünk arról, hogy a családok biztonsága érdekében garantáljuk az önkormányzati szférában dolgozók számára a 100%-os táppénzt abban az esetben, ha pozitív teszt miatt kiesnek a munkából. A pánikkormány álságos intézkedésével szemben, mi nem szabunk teljesíthetetlen feltételeket a teljes táppénz folyósításához.” - sorolta a XVIII. kerület polgármestere. 

Szaniszló Sándor ezt követően arra is kitért,  hogy a kerületi idősek, a legveszélyeztetettebbek védelme érdekében új módon oldották meg a hagyományos karácsonyi csomagosztást. 

“A Posta már kézbesíti az érintetteknek azt az 5000 forintos utalványt, amellyel az eddigi személyes, tömeges és ezért a jelen helyzetben életveszélyes csomagosztást váltottuk ki. Ezzel biztonságosan, időseink életét védve sikerült megoldanunk, hogy a járványhelyzet ellenére a rászorulók megkaphassák a szokásos év végi ajándékot. A csomagolás, szállítás, osztás költségei is beépültek az idei juttatásba, így annak értéke duplája mint az eddigi években volt.” - mondta zárásként Szaniszló. 

RSS