Barion Pixel
Kiborultak a csontvázak a szekrényből Erzsébetvárosban - A fideszes vállalkozó, aki 43 millió forintot kapott a fideszes városvezetéstől a választások előtt, majd miután lebukott,  és rendőrségi nyomozás indult ellene, átnevezte a cégét Niedermüller Kft-re

Kiborultak a csontvázak a szekrényből Erzsébetvárosban - A fideszes vállalkozó, aki 43 millió forintot kapott a fideszes városvezetéstől a választások előtt, majd miután lebukott, és rendőrségi nyomozás indult ellene, átnevezte a cégét Niedermüller Kft-re

2020.12.12.

Kiborultak a csontvázak a szekrényből Erzsébetvárosban - A fideszes vállalkozó, aki 43 millió forintot kapott a fideszes városvezetéstől a választások előtt, majd miután lebukott,  és rendőrségi nyomozás indult ellene, átnevezte a cégét Niedermüller Kft-re 

 


Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, amikor a tavaly őszi kampányban azt ígérte, hogy el fogja számoltatni az Erzsébetvárost szétlopó fideszeseket, nagyon komolyan beszélt. 

 

“Azóta bemutattam egy milliárdos kárt okozó fideszes ingatlanpanamát, most pedig egy újabb ügyet fogok Önöknek bemutatni. Természetesen ez az ügy is úgy került napvilágra, hogy a Czeglédy és Társa Ügyvédi Iroda az önkormányzattal kötött szerződés alapján átvilágította a kerület elmúlt évekbeli gazdálkodását.” - foglalta össze Erzsébetváros polgármestere. 

 

Niedermüller ismertette, az önkormányzati cégek költéseinek vizsgálatakor derült ki, hogy gyanúsan sokat költött a fideszes városvezetés az Erzsébetváros kártyákkal kapcsolatosan. Elmagyarázta, ez egy olyan kártya, amellyel a kerületben élők elvileg olcsóbban juthatnak különböző szolgáltatásokhoz. 

 

“Ennek a programnak a 2 éves üzemeltetésére kötött szerződést tavaly augusztusban a fideszes városvezetés egy bizonyos Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft-vel. A cég azonban nem havi rendszerességgel kapott pénzt a kerülettől, hanem gyakorlatilag egyben megkapta a szerződés szerint neki járó pénzt 2 évre előre, méghozzá még gyorsan a választások előtt. A tavaly októberi győzelem után az ellenzéki városvezetés számonkérte ezt a céget, hogy mégis mit csináltak az így kapott 43 millió forintért, mi került az erzsébetvárosiaknak ennyi pénzbe.” - sorolta a polgármester. Úgy fogalmazott, talán nem lesz meglepő fordulat, de a cég 2 hónap alatt semmit sem tudott felmutatni, egyetlen teljesítést sem. 

 

“Az előző fideszes városvezetés tehát, megérezve a közelgő vereséget, úgy fizetett ki a választások előtt 43 millió forintot egy haveri cégnek, hogy az sem akkor, sem azóta nem végzett semmilyen munkát ezért a pénzért.” - tette hozzá a politikus. 

 

Niedermüller Péter közölte, a Demokratikus Koalíció és a szövetséges ellenzéki pártok közös polgármestereként a vizsgálat lezárulta után feljelentést tett, ma pedig már rendőrségi nyomozás zajlik a cég ellen jelentős kárt okozó csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt. 

 

“A történet azonban itt még nem ért véget, az élet ismét megmutatta, hogy bizony nagy az isten állatkertje. A lebukott fideszes cégvezető ugyanis gyorsan megváltoztatta a cége nevét Niedermüller Kft-re. Egészen pontosan Niedermüller.hu Kft-re, ezzel egyidőben pedig lefoglalta a niedermullerkft.hu webcímet is. Kicsit csodálkozunk is, hogy az Origo és a Pesti Srácok még nem írtak arról, hogy a Niedermüller Kft lopta szét Erzsébetvárost, elvégre ezt a céget ma valóban így hívják.” - hívta fel a figyelmet Niedermüller. 

 

Hangsúlyozta, ez az eset azt mutatja, a sarokba szorított állatnál csak a lebukott fideszes gazember lehet kétségbeesettebb és kiszámíthatatlanabb. 

 

“Természetesen már ezügyben is megindult a jogi folyamat a fideszes cégvezető ellen, a kétségbeesése azonban indokolt. Jobb, ha minden fideszes gazember az eszébe vési, nem lophat következmények nélkül az erzsébetvárosiaktól! Ennek megfelelően mindenki számíthat rá, hogy ilyen és hasonló ügyekkel fogok még jelentkezni.” - mondta zárásként Erzsébetváros fideszes polgármestere. 

RSS
Kapcsolódó politikusok