Lex Bayer – A DK törvényjavaslatot nyújtott be, hogy legyen kötelező feljelentést tenni, ha valakinek pedofil bűncselekmény jut a tudomására

2020.12.09.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: egy hét sem telt el azóta, hogy Szájer József brüsszeli illegális, drogos, csoportos szexorgiája kapcsán Bayer Zsolt a HírTV-n kedélyesen beszélgetett arról, hogy 20 éve tud valakiről, aki azért járt Thaiföldre, mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak.

“Bayer nyilván Szájer József botrányáról igyekezett ezzel elterelni a figyelmet, az eset azonban rámutatott, hogy ma nincs feljelentési kötelezettség abban az esetben, ha valakinek pedofil bűncselekmény elkövetése jut a tudomására. Bayer hiába tudott pedofil bűncselekményekről, hiába nem értesítette akkor erről a hatóságokat, ma mégsem büntethető ezért.” - ismertette a DK-s politikus, hozzátéve: mint oly sok mindenben, a kormány láthatóan ebben is a pedofilok oldalán áll a gyermekek védelmével szemben.

Arató Gergely közölte, a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy legyen kötelező feljelentést tenni, ha valakinek pedofil bűncselekmény jut a tudomására.

“Legyen végre önmagában bűncselekmény, ha valaki nem tesz feljelentést ilyen esetben! Elég volt abból, hogy a fideszesek pedofilokat bújtathatnak, évtizedeken át hallgathatnak pedofil bűncselekményekről, amikor pedig mindez kiderül, semmilyen felelősség nem terheli őket. Amíg a Fidesz most is a pedofilok oldalán áll, a DK a gyermekekén.”  - sorolta a képviselő. Úgy fogalmazott, ha csak egyetlen pedofilt buktatnak le a törvényjavaslattal, már akkor is megérte benyújtani.

“Felszólítjuk a Fideszt, hogy szavazza meg a lex Bayer-t, és hagyjon fel azzal, hogy futni hagyja a pedofilokat.” - tette hozzá Arató.

A frakcióvezető-helyettes szerint nem meglepő, hogy ez a szigorítás nem a fideszes honatyák fejéből pattant ki. Emlékeztetett, ők hagyták futni a volt perui diplomatát, Kaleta Gábort azok után, hogy kiderült: 19000 pedofil tartalmú kép volt a számítógépén.

“A Fidesz hagyta futni Rákosmente volt fideszes alpolgármesterét, Fohsz Tivadart is, akit szép csendben váltottak le, miután kiderült: a fideszes politikus rejtett kamerákkal figyelte, sőt zaklatta is saját nevelt lányát. Erre jött Bayer beismerése az évtizedekkel ezelőtti pedofil bűncselekményekről. És ezek csak az elmúlt hónapok eseményei, ki tudja, hány elkövetett pedofil bűncselekményről hallgatnak még a kormányban és a Fideszben az elmúlt 30 évből.” - mondta zárásként Arató.