Barion Pixel
A DK 6000 fekete zászlóval emlékezik a koronavírusban elhunyt honfitársainkra a Bikás-dombon

A DK 6000 fekete zászlóval emlékezik a koronavírusban elhunyt honfitársainkra a Bikás-dombon

2020.12.08.

A DK 6000 fekete zászlóval emlékezik a koronavírusban elhunyt honfitársainkra a Bikás-dombon

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője keddi sajtótájékoztatóján a Bikás parkban úgy fogalmazott: szomorú nap ez a koronavírus-járvány hazai történetében. 

 

“Ma Magyarországon elhunyt ugyanis az hatezredik koronavírusos beteg is. Már hatezer áldozata van egy olyan járványnak, ami korrekt felkészüléssel, a rendelkezésre álló erőforrások helyes felhasználásával és okos politikával kezelhető lett volna. Emlékezzünk rá, hogy hányszor és hányszor hallottuk a pánikkormány miniszterelnökétől péntek reggeli Kossuth rádiós szeánszain, hogy „állig felfegyverkezve” várjuk a járvány második hullámát, „szinte korlátlan” egészségügyi kapacitás áll a magyarok rendelkezésére, sőt, még azt is megígérte, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani.” - foglalta össze a szóvivő. Varga Zoltán hozzátette, szerinte Orbán Viktor hazudott. 

 

“Nem először persze, de 10 év alatt talán ez volt a legsúlyosabb hazugsága, ami hatezer magyar ember életébe, apák és anyák, nagymamák és nagypapák, sőt, fiatal nők és férfiak életébe került.” - magyarázta a DK politikusa. 

 

Varga Zoltán elmondta, a Demokratikus Koalíció és a Demokratikus Lendület az elhunytakra emlékezve ma 6000 fekete zászlót helyezett el a 11. kerületi Bikás dombon. 

 

“Emlékezzünk, és emlékeztessünk mindenkit arra, hogy Magyarország pánikkormánya és annak gyáva és gyenge miniszterelnöke megszegte az ígéretét, és hazudott a magyaroknak! Orbán Viktor és luxusminiszterei képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet, kapkodásuknak pedig meglett az eredménye: miközben orvosok, ápolók, tanárok, bolti eladók, postások és még ki tudja, ki mindenki küzdött azért, hogy Magyarország át tudja vészelni a koronavírus-járvány második hullámát, aközben a pánikkormány elismerte a vereségét a vírus elleni harcban, és végképp letette a fegyvert.” - jelentette ki Varga Zoltán. A frakciószóvivő úgy fogalmazott, hiába voltak a nagyívű ígéretek, a sok mellébeszélés és hazudozás: Orbánék a felkészülés helyett végigjachtozták és végighelikopterezték a nyarat, milliárdokat szórtak el közpénzből oligarcháik és talpasaik luxushobbijaira, és közben nem csináltak semmit!  

 

“Legyen ez az hatezer zászló egyben figyelmeztetés is mindenkinek: a Fidesz elárulta az országot, és elárulta a magyarokat!” - hangsúlyozta. 

 

Varga Zoltán hozzátette, hihetnénk most persze azt, hogy az áldozatok tragikusan nagy számát látva, az egyre romló statisztikákat figyelve, ahol a teszteltek között lassan 70 százalék a fertőzöttek aránya, most majd a pánikkormány is észhez kap, és végre tesz is valamit a védekezésért. 

 

“Ne feledjük, hányszor és hányszor kértük mi, európai magyarok a lakosság ingyenes és tömeges tesztelését, vagy azt, hogy megismerhessük a fertőzés gócpontjait; hányszor sürgettük az azonnali cselekvést, a munkájukat vesztettek, a családok és nyugdíjasok megsegítését! Orbánék magasról tettek minden ilyen kérésre és követelésre, ehelyett az Alaptörvényt farigcsálták, vadászati kiállításra szórtak el tízmilliárdokat, képzeletbeli ellenségek ellen hirdettek szent háborút, és giga-devizahitellel adósították el az országot.” - sorolta a frakciószóvivő.  Varga Zoltán zárásként emlékeztetett: most már ott tartanak, hogy hatezer élettel kellene elszámolniuk, hatezer félbe szakad történettel, a családtagok, barátok és ismerősök gyászával és megrendültségével, de ők csak gyáván brüsszeleznek, sorosoznak és hazudoznak tovább.

RSS
Kapcsolódó politikusok