Barion Pixel
Kásler az embereket okolja a járvány elszabadulása miatt - Orbán azonnal váltsa le bukott miniszterét!

Kásler az embereket okolja a járvány elszabadulása miatt - Orbán azonnal váltsa le bukott miniszterét!

2020.11.30.

Kásler az embereket okolja a járvány elszabadulása miatt - Orbán azonnal váltsa le bukott miniszterét! 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője hétfői sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter azt mondta a Facebook-oldalán közzétett videóban, hogy a kormány időben hozott jó döntéseket, de az emberek fegyelmezetlenek voltak. 

 

“A bukott miniszter tehát azt akarja beadagolni az országnak, hogy nem a kormány a felelős a járvány elszabadulásáért, nem az elégtelen tesztelés, a kormányzati kapkodás és a felkészülés elmulasztása volt a baj, hanem az emberek a hibásak, a magyarok tehetnek a kialakult helyzetről.” - tette hozzá a frakciószóvivő.

 

Varga Zoltán kijelentette: a  Demokratikus Koalíció szerint Kásler Miklós jobban tenné, ha még ma beadná a lemondását ahelyett, hogy hülyeségeket beszél. 

 

“Az eddig is világos volt, hogy a kormánytagokat nézve nem Kásler Miklós a legélesebb kés a fiókban, de ilyen égbekiáltó pofátlanságot ő sem engedhet meg magának. Ha Kásler még mindig nem tudja, hogy hol hibázott és miért vettek el tőle minden hatáskört, többek között a kórházakat, akkor inkább még ma mondjon le, és menjen dolgozni, tegye magát végre hasznossá, ha már eddig csak ártani tudott.” - sorolta a DK-s politikus. 

 

Varga Zoltán arra is kitért, nem a magyarok döntöttek úgy, hogy nem kell tömeges és ingyenes tesztelés, hanem a kormány. 

 

“Nem a magyarok döntöttek úgy, hogy tömeges és ingyenes tesztelés helyett inkább kijárási tilalom legyen, hanem a kormány. Nem a magyarok döntöttek úgy, hogy tömött lelátókkal rendezzenek focimeccseket, és álljon le a kontaktkutatás. Erről mind-mind a magyar kormány, Orbán Viktor és Kásler Miklós tehetnek. Nem az embereket kell sértegetni, ők dolgoztak, tanultak, gyereket neveltek.” - jelentette ki Varga. Zárásként úgy fogalmazott: az emberek tették a dolgukat akkor is, amikor cserbenhagyta őket a kormány, ahogy teszik a dolgukat most is, minden egyes nap. Kásler Miklós és a pánikkormány nem tette a dolgát, ők a felelősek a járvány elszabadulásáért.

RSS
Kapcsolódó politikusok