Közlemény: Deutsch Tamásnak is le kell mondania!

2015.06.17.
AAA_dk_logo_fb_profil_fehér_201502Gömöri Zsolt a tegnapi napon lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról. Gömöri a Fidesz és Deutsch Tamás jóvoltából a bizottság pénzén végtörlesztett, nyaralt, kapott 10 milliós autót és vett fel több, mint tíz millió forintos fizetést az elmúlt években. A paralimpikonok pénzén luxuséletet élő fideszes káder a számára így is, úgy is végzetes tisztújítás előtt választotta a lemondást - könnyen lehet, hogy Deutsch Tamás leendő elnökségének megágyazva. A Demokratikus Koalíció szerint Gömöri lemondásával az ügy nincs lezárva. A Rendőrségnek úgyanúgy folytatnia kell a vizsgálatot, fel kell tárnia az okozott károkat és felelősségre kell vonnia Gömörit a visszaélésekért. A lemondás önmagában szerény következmény lenne a paralimpikonok átverése, mindennek a tagadása, majd a “karaktergyilkolással” való kínos vádaskodás után. A DK szerint Gömöri lemondásával Deutsch Tamás sem nyerhet egérutat, ezért azonnali hatállyal le kell mondania! Deutsch Tamás volt az, aki a Bizottság alelnökeként javasolta a végtörlesztést, amit a hírek szerint Gömöri már az első napján elintézett. Deutschot semmivel sem terheli kisebb felelősség Gömörinél, ezért nem maradhat sem alelnöki helyén, még inkább nem ülhet át az elnöki székbe. A DK szerint egy európai Magyarországon már az egész paralimpiai bizottság elnöksége nem lehetne hivatalban, amíg a nyomozati szervek ki nem vizsgálják a visszaéléseket. DK Sajtóiroda