Barion Pixel
Már a kórházak üzemeltetését is elvették Káslertől - Itt az ideje, hogy formálisan is távozzon a bukott miniszter!

Már a kórházak üzemeltetését is elvették Káslertől - Itt az ideje, hogy formálisan is távozzon a bukott miniszter!

2020.11.26.

Már a kórházak üzemeltetését is elvették Káslertől - Itt az ideje, hogy formálisan is távozzon a bukott miniszter! 

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője és a Népjóléti Bizottság tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki azt hitte, hogy végetért a kormányzati pánik és eszeveszett kapokodás a járvány kezelésével kapcsolatban, az tévedett. 

 

“Tegnap a pánikkormány egy kormányrendeletben hirdette ki, hogy mostantól a veszélyhelyzet végéig már nem Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter felel a kórházakért, hanem Pintér Sándor. Kásler Miklós ezzel már csak hivatalosan maradt egészségügyért is felelős miniszter, feladatai e területen nem maradtak, ez pedig gyakorlatilag a bukását jelenti.” - ismertette a frakciószóvivő, hozzátéve: itt az ideje, hogy ez a bukás ne csak informális, hanem formális is legyen.

 

Varga Zoltán kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint Kásler Miklós leváltásával a kormány beismerte, hogy nem készítette fel a kórházakat a második hullámra, és elbukott a járvány egészségügyi kezelésében. 

 

“A DK azt követeli a kormánytól, hogy tegye hivatalossá a döntését, ne csak a feladatait vegye el, hanem hivatalosan is váltsa le Kásler Miklóst az egészségügyért is felelős miniszter pozíciójából. A DK szerint ha az egészségügyért is felelős miniszter elbukott - márpedig az, hogy elvették tőle a kórházakat, pontosan ezt jelenti - akkor ezért miniszteri fizetést sem kell adni neki, hanem azonnali hatállyal le kell váltani.” - sorolta a DK frakciószóvivője.  

 

“Olyan nincs, hogy egy miniszter nem végzi el a rábízott feladatot, ezért elveszik a hatásköreit, de hivatalos pozíciójáról, fizetéséről és minden ezzel járó előnyről nem kell lemondania.” - tette hozzá Varga. 

 

A politikus elmondta, nincs még egy olyan ország, ahol a járvány kellős közepén nem az egészségügyi miniszter felel a kórházakért, hanem a belügyminiszter, főleg olyan nem, ahol ezt egyik pillanatról a másikra hirdetik ki, méghozzá minden egyéb következmény nélkül. 

 

“Ez a döntés ugyanis Kásler Miklós egyértelmű bukását jelenti a kormányon belül, ezt azonban következményeknek kell követniük. Ha valaki nem végzi el a feladatát, ezért elveszik a feladatait, akkor annak vegyék el a pozícióját és a fizetését is, amit az elvégzett feladataiért kapott volna. Ez szolgálná az átlátható kormányzati működést és a járvány elleni védekezést is.” - hívta fel a figyelmet Varga Zoltán. 

RSS
Kapcsolódó politikusok