Barion Pixel
Újabb politikussal bővül a Demokratikus Koalíció!

Újabb politikussal bővül a Demokratikus Koalíció!

2020.11.22.

Újabb politikussal bővül a Demokratikus Koalíció!



Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a párt frakcióvezetője vasárnap sajtótájékoztató keretében mutatta be a DK új politikusát, Benedek Szilvesztert. 

 

“Az elmúlt hónapokban többször jelentettük már be, hogy új emberek csatlakoznak a Demokratikus koalícióhoz, egyetlen igazi célból: hogy jobban értsük az ország, a különböző kultúrák hangját, hogy beépüljön mindez a mi politikánkba.” 

 

Gyurcsány Ferenc elmondta, Benedek Szilveszter 33 éves, de már jelentős szakmai múltja van a mezőgazdaságban, és ennek közpolitikai hátterében. 

 

“Arra kérjük őt, alakítsa, vezesse a mi föld- és vidékpolitikánkat” - mondta a DK elnöke, köszöntve a párt új tagját. 

 

Benedek Szilveszter bemutatkozásként elmondta agrármérnöki végzettsége van, egy mezőgazdasági céget vezet. 

 

“Azért csatlakoztam a Demokratikus Koalícióhoz, mert úgy láttam, itt tudok a legtöbbet tenni egy hatékonyabb, sikeresebb mezőgazdaságért és agrárpolitikáért. Úgy gondolom, a mezőgazdaságban egy sokkal igazságosabb modellre van szükség, ami hatékonyan osztja el a támogatásokat, kiszámíthatóságot és stabilitást biztosít a mezőgazdaságból élőknek” - sorolta Benedek, hangsúlyozva, nap mint nap szembesül azzal, hogy a rendszer azokkal bánik sokszor a legrosszabbul, akik valóban a földből élnek. 

 

“2022 után az új kormánynak egyenlő esélyeket kell teremteni az egyéni- és társas vállalkozásoknak, igazságosan kell elosztani a támogatásokat és növelni kell a hazai termékek versenyképességét.” - tette hozzá a politikus. 

 

Gyurcsány Ferenc ezt követően arra is kitért, hogy Benedek korábban a Momentum tagja volt, valamint a párt Veszprém megyei képviselője. A fiatal politikus ezzel kapcsolatban elmondta, átlépése a DK-ba egy jól átgondolt, őszinte döntés volt. 

 

“Azt látom, hogy azért a programért, amiről korábban beszéltem, a DK közösségén belül sokkal többet tudok tenni. Mai nap a Momentumból hivatalosan kiléptem, a megyei közgyűlésben  pedig a DK színeiben fogok ülni.” - ismertette Benedek Szilveszter. 

 

Gyurcsány Ferenc zárásként elmondta, a jövőben sikeresebben fogják így képviselni a vidékieket, a földből és mezőgazdaságból élőket, és ebben Benedek Szilveszter nagy segítségére lesz a DK-nak. 

RSS
Kapcsolódó politikusok