Barion Pixel
Orbán eladósítja az országot - A pánikkormány brutális hitelt vett fel

Orbán eladósítja az országot - A pánikkormány brutális hitelt vett fel

2020.11.20.

Orbán eladósítja az országot - A pánikkormány brutális hitelt vett fel 

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke pénteki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában lesújtó hírt jelentett be: hazánk 2,2 milliárd eurós, azaz 800 milliárd forintos hitelt vett fel. 

 

“Ez egy gigahitel, ez 800 ezer millió forintot jelent. Orbán Viktor tehát miközben akadályozza az uniós mentőcsomag elindulását a vétóval, aközben sokkal rosszabb feltételekkel vett fel egy gigahitelt, aminek a felét 30 évig fogjuk fizetni. Erre a miniszterelnök soha, sehol, senkitől nem kért és nem kapott felhatalmazást.” - magyarázta a DK-s politikus, hangsúlyozva:  az uniós mentőcsomaggal ellentétben, amelynek nagyjából a felét vissza sem kellene fizetnünk, ez a hitel minden magyar embert fejenként 80 ezer forintra adósít el.

 

Varju László közölte, a Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a pánikkormány végső kétségbeesésében 30 évre eladósítja az országot, miközben nem hagyja, hogy az Európai Unió segítsen a magyaroknak. 

 

“Ahelyett, hogy a magyarok az EU-tól kapnának uniós támogatásokat munkahelyvédelemre, munkanélküli támogatásra és lehetne még sorolni, ehelyett a magyarok most egy gigahitelt kaptak a nyakukba Orbán Viktortól. A hitel egyik felét 30 évig fogjuk fizetni: a gyerekeink, unokáink már azt sem fogják tudni, hogy ki volt az az Orbán Viktor, amikor még mindig ezt a hitelt nyögi majd az ország. “ - sorolta Varju. Úgy fogalmazott, ez a magyarok arculcsapása, és az ország érdekeinek nyílt elárulása. 

 

“A DK szerint ez az orbáni pánikkormány végső kétségbeesésének a jele.” - tette hozzá a párt alelnöke. 

 

Varju szerint joggal merülhet most fel a kérdés minden magyar emberben: ugyan miért kellett hitelt felvenni, ha a magyar kormány gyakorlatilag semmiben sem segít és senkire sem költ a válságban? 

 

“Magyarországon nincs érdemi munkahelyvédelem, nincs rendkívüli munkanélküli támogatás, nincs dupla családi pótlék, se időseknek járó azonnali támogatások. A magyarok ettől a kormánytól nem kaptak semmit a válság kezdete óta, most mégis eladósítja őket a kormány.” - jelentette ki Varju László, arra is kitérve: ezért kár volt vétózni az EU-ban, hogy a félig vissza nem térítendő uniós mentőcsomag helyett inkább vaskos adósságba verjék az országot.

RSS
Kapcsolódó politikusok