Barion Pixel
Gyermek- és családellenes támadást indított a Fidesz a járvány leple alatt

Gyermek- és családellenes támadást indított a Fidesz a járvány leple alatt

2020.11.18.

Gyermek- és családellenes támadást indított a Fidesz a járvány leple alatt

 

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy alapvető emberi jogokat sért a kormány Alaptörvény módosítási terve és az örökbefogadás szabályainak tervezett korlátozás.

 

Hangsúlyozta, a családhoz, a családalapításhoz való jogot sérti és korlátozza elfogadhatatlan módon a Fidesz, teszik mindezt gusztustalanul, szokás szerint az éjszakába burkolózva, a járvány okozta veszélyhelyzet takarásában. 

 

“Varga Judit igazságügyi miniszterhez kötődik a “gránitszilárdságú” alaptörvény immár kilencedik módosítási terve, amely kimondaná: hogy az apa férfi, az anya nő. Az alaptörvény már korábban kimondta, hogy házasság csak férfi és nő között jöhet létre.” - emlékeztetett a politikus. 

 

Bősz Anett hozzátette, ehhez kapcsolódóan módosítanák most az örökbefogadást szabályozó törvényt úgy, hogy a jövőben csak házastársak fogadhassanak örökbe. 

 

“Aki nem házas, csak miniszteri különengedéllyel fogadhatna örökbe, ami egy rendkívül abuszrd, minden európai, vagy demokratikus értéket felrúgó intézkedés. A kormány ezzel is csak a keleti diktatúrákhoz sodorná közelebb az országot, véletlenül sem a nyugati demokráciához szándékozik csatlakozni.” - magyarázta a frakcióvezető-helyettes. 

 

Bősz Anett úgy fogalmazott, az élettársi kapcsolat pont olyan erős lehet, mint egy házasság, de egy egyedülálló ember is messze jobb körülményeket tud biztosítani, mint az alulfinanszírozott és borzasztó állapotban lévő gyermekotthonok. 

 

“Elfogadhatatlannak tartjuk az élettársi viszonyban élők újabb jogfosztását. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány elő akarja írni a pároknak, hogy milyen kapcsolatban kell élniük, ha gyermeket szeretnének vállalni, nevelni, ha gyereket szeretnének örökbe fogadni, nevelni. A kormány akkor tesz jót a gyerekeknek, ha az örökbefogadás intézményét segíti és támogatja. Az a kormány, amelyik folyamatosan hazug szólamokat hirdetve reklámozza önmaga családbarát értékeit, folamatosan szembe megy a valódi értékekkel. A mindenkori kormánynak nem az a feladata, hogy a saját világszemléletét ráerőltesse az ország valamennyi polgárára, hanem az, hogy hagyja létezni az embereket, és segítse őket a lehető legnagyobb társadalmi haszon, valamint az egyéni boldogulás elérésében. “ - sorolta a politikus. 

 

Bősz Anett elmondta a gyerekeknek szeretetre, figyelemre, törődésre és gondoskodásra van szüksége, és ez nem azon múlik, hogy valaki házasságban vagy élettársi kapcsolatban él-e. Szerinte a házasság semmit nem mond el a kapcsolatok minőségéről, és arról sem, hogyan tudja felnevelni gyerekét egy pár. 

 

“Ahogy vannak hosszan tartó rossz házasságok, úgy vannak válással végződő házasságok is. A házasság semmire sem garancia. Ahogy az élettársi viszony sem. Az törvényekkel arra kellene törekedni, hogy mindenki fogadhasson örökbe gyermeket, aki anyagi és lelki biztonságban tudja felnevelni!” - jelentette ki a politikus. 

 

Bősz Anett zárásként elmondta, 2022-ben többek közt azért kell leváltani az Orbán-kormányt és megváltoztatni a rendszert, hogy ezt a jogsérelmet orvosolni lehessen. 

RSS