Barion Pixel
Kiszivárgott tervezet szerint mégsem vezetik be az egészségügyi törvénymódosítást - A pánikkormány továbbra is kapkod

Kiszivárgott tervezet szerint mégsem vezetik be az egészségügyi törvénymódosítást - A pánikkormány továbbra is kapkod

2020.11.18.

Kiszivárgott tervezet szerint mégsem vezetik be az egészségügyi törvénymódosítást - A pánikkormány továbbra is kapkod 

 

Dr. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy egy egészségügyi szakportálon jelent meg a kormány által módosított egészségügyi törvény kiszivárgott végrehajtási rendelete. Ismertette, eszerint a kormány meghátrált, és a törvénymódosítás számos elemének a végrehajtását 2023. januárjáig elhalasztotta. 

 

“Aki tehát azt gondolta, hogy a kormány mostanra felülkerekedett a pánikon és a kormányzásképtelenségen, az tévedett. Azok után, hogy a kormány hónapokon át nem csinált semmit és nem készítette fel az egészségügyet a második hullámra, most még abban a kevés dologban is visszakozik és kapkod, amit csinált.” - jelentette ki az egészségügyi szakpolitikus. 

 

Dr. Komáromi Zoltán közölte, a Demokratikus Koalíció szerint a kormány új egészségügyi törvényének végrehajtásának elhalasztása azt mutatja, hogy a kormány továbbra is pánikol és kapkod. Hozzátette, a DK szerint a pánikkormány továbbra sem tudja, hogy mit kezdjen a 10 év alatt leépített egészségüggyel és hogyan tartsa meg azt az 5000 egészségügyi dolgozót, akik éppen a kormány módosítása miatt hagynák el a pályát. 

 

“Beszédes, hogy a döntést a kormány a 2022-es választások utánra halasztotta, ez azonban el is várható egy éppen összeomlóban lévő kormányzattól. A DK szerint az egészségügyi törvényt a kormányváltás után a Magyar Orvosi Kamarával és a többi érdekképviselettel és szakmai szervezettel együtt kell majd újraírni.” - hangsúlyozta a szakpolitikus. 

 

Komáromi úgy fogalmazott, ha mindez igaz, és a törvény végrehajtását valóban több mint 2 évvel elhalasztják, az egy nagyon súlyos kormányzati kudarc beismerése lesz. 

 

“Ez a bénult helyzet, hogy a kormány hozzáérni sem tud az egészségügyi rendszerhez úgy, hogy azzal ne több kárt, hanem hasznot csináljon, a kormányzásképtelenség legbiztosabb jele. Egy világjárvány közepén ez nagy baj, de láthatóan mára teljesen eluralkodott a pánik a kormányon.” - mondta zárásként Komáromi. 

RSS