Barion Pixel
Összeomló kormányzás: a járvány-katasztrófa kezelése helyett alkotmánymódosítás

Összeomló kormányzás: a járvány-katasztrófa kezelése helyett alkotmánymódosítás

2020.11.11.

Összeomló kormányzás: a járvány-katasztrófa kezelése helyett alkotmánymódosítás 

 

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és a párt frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a miniszterelnök tegnap este azt mondta, hogy 50% esély van az egészségügy összeomlására. Hozzátette, az elmúlt 24 óra történései azt bizonyítják, hogy van valami, ami még a magyar egészségügynél is hamarabb omlott össze, ez pedig a magyar kormány.

 

“A kormányban a hét elején a fejvesztett kapkodás, a káosz és a pánikkormányzás időszaka kezdődött el. Mialatt magyar emberek százai halnak meg minden egyes nap, a kormány a választójogi törvényen kezdett el barkácsolni. Miközben magyarok tízezrei veszítik el a megélhetésüket, a kormány alaptörvénybe betonozná a lopást. Mialatt a kórházaink lassan nem fogadnak betegeket, a kormány az egyedülálló szülők örökbefogadását korlátozza. Miközben magyar vállalkozások, emberek, családok és nyugdíjasok mennek tönkre hétről-hétre, a kormány alaptörvényben akarja megmondani, hogy mit nevezhetünk családnak.” - sorolta a DK elnöke, hangsúlyozva, ezek a rendelkezések a pánikkormányzás termékei, ezek egytől-egyig kétségbeesett és reménytelen próbálkozások a kormány alkalmatlanságának palástolására.

 

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: mára nincs kétség afelől, hogy az Orbán-kormány elveszítette az irányítást a történések felett, nem készítette fel az országot, nem készítette fel az egészségügyet, nem kezelte a válságot, most pedig bajban vagyunk. 

 

“A kormány alkalmatlanságának következményeit ugyanis természetesen mi, magyarok fogjuk elszenvedni és megfizetni. Eljutottunk oda, hogy szinte szerencsésnek érezheti magát az, aki a munkahelyét veszíti el a kormány miatt, és nem az életét.” - mondta a DK frakcióvezetője. 

 

“A Demokratikus Koalíció és személyesen én magam is szeretnék kérni valamit minden magyar embertől. Ez nem a pártpolitika ideje, attól is ezt kérem, aki szimpatizál velünk és attól is, aki nem: azt kérem, hogy vigyázzunk egymásra, mert a kormány láthatóan képtelen vigyázni ránk. Csak magunkra és egymásra számíthatunk, nekünk kell gondoskodnunk a magunk és egymás védelméről. A kormány elesett, de az országnak ki kell tartania, együtt kell ezt a helyzetet túlélnünk.” - Gyurcsány Ferenc, zárásként felszólítva: tegyünk meg mindent azért, hogy az idei karácsony ne a gyász karácsonya, ne fekete karácsony legyen. 

 

RSS
Kapcsolódó politikusok