Sajtótájékoztató: A jövő évi büdzsé ott hagyja az embereket az út szélén

2015.06.16.
Oláh_Lajos_201403A Demokratikus Koalíció minősítése szerint a jövő évre tervezett büdzsé a cserbenhagyás költségvetése - erről Oláh Lajos beszélt a 2016-os adótörvények elfogadása után tartott keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A DK képviselője azt mondta, hogy a büdzsé magasan tartja a munkát terhelő adókat, világrekorder szinten tartja az áfát, nem tervez valódi munkahelyteremtő támogatásokat, elveszi az idősgondozás állami támogatását és nem vesz tudomást az egészségügy és az oktatás gondjairól sem. Oláh Lajos úgy fogalmazott: az orvosok, az ápolók, a tanárok, a szociális szféra dolgozói csak üres ígéreteket kapnak. A kormány továbbra is bünteti Budapestet, többek között a BKV helyzete sincs megoldva - közölte. A kabinet eközben viszont a közmédiára nyolcvan milliárd forintot szán, tovább zajlanak a sportberuházások, 113 milliárdot visz el a paksi szerződés és 120 milliárd forintba kerül az szja csökkentése, pedig utóbbival gyakorlatilag csak a leggazdagabbak járnak jól - sorolta a politikus. Ezt a körülbelül négyszáz milliárd forintot érdemes lenne az egészségügyre vagy az oktatásra fordítani - jelentette ki. (MTI)