Barion Pixel
Nincs elég influenza elleni védőoltás - A kormánypropaganda nem pótolja az oltóanyagot

Nincs elég influenza elleni védőoltás - A kormánypropaganda nem pótolja az oltóanyagot

2020.10.28.

Nincs elég influenza elleni védőoltás - A kormánypropaganda nem pótolja az oltóanyagot

 

Dr. Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök bejelentette, idén mindenkinek ingyenes lesz az influenzaoltás, kiderült, hogy valójában egy nemlétező dolog lett ingyenes, ugyanis már most sincs elég influenzaoltás az országban.

“A háziorvosoknak ki lett adva, hogy csak 60 év felettieknek és krónikus betegeknek adják be az oltást, mert rendkívül kevés oltóanyag van és nem elég mindenkire. És mivel az eddigi mennyiség is csak állami felvásárlásokkal lett meg, az oltóanyag nem is került patikai forgalomba, senki nem tudja megvenni magának pénzért sem.” - magyarázta a DK szakpolitikusa, hozzátéve, ha pedig ez nem lenne elég, a kerületi és járási ÁNTSZ-ek még csak ígéretet sem kaptak arra, hogy mikor kapnak újabb készleteket.

Komáromi Zoltán kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány még arra is képtelen volt a járvány közepén, hogy elegendő influenzaoltást szerezzen be a magyaroknak. Úgy fogalmazott: az, hogy a koronavírus terjedése mellett az influenzaszezon is beindul a kormány miatt, végzetes következményekkel járhat az egészségügyre és a járványügyre.

“Félő, hogy a kormányzati kudarc miatt nem koronavírusos, de influenzás betegeket fognak befektetni a covid-osztályokra, míg ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek nem fognak ellátást kapni azért, mert influenzásnak hiszik őket. A DK szerint a kormány alkalmatlansága mostanra már az emberek egészségét és életét veszélyezteti.” - jelentette ki az egészségügyi szakpolitikus.

Komáromi Zoltán szerint Orbán Viktor akár azt is bejelenthette volna, hogy ingyenes lett a Népszabadság, hiszen az ugyanúgy nem létezik, mint az influenza elleni oltóanyag.

“A kormányzati fejetlenség mára ott tart, hogy a kerületi és járási ÁNTSZ-ek hívogatják a háziorvosokat, hogy maradt-e náluk még influenza elleni oltás, mert ha igen, akkor azt visszakérik, hogy legyen elég oda, ahol már elfogyott. Ez agyrém, ez annak a betonbiztos jele, hogy a kormány csak a szükséges mennyiség töredékét szerezte be influenza elleni oltásból. Orbán Viktornak jutott belőle, nyilván a vezető fideszes politikusoknak is, a magyarok elsöprő többségének azonban nem fog.” - mondta zárásként Komáromi.

 

RSS