Konczer Erik: 5 hónap alatt megbukott dr. Molnár Attila - az „Építkező város” nem tud építkezni!

2015.03.01.
KonczerErikDRDr. Molnár Attila (FIDESZ-KDNP), Komárom polgármestere 2014. októberi önkormányzati választási kampányának szlogenje volt az "Építkező város". Ennek egyik kiemelt eleme a geotermikus energia használata – aminek megvalósításáról most mond le (ideiglenesen?) városvezetőként. Ugyanis 2015. februárjára kiderült, hogy a város nem képes önerőből építkezni: "az önkormányzat csak a kötelező feladatok ellátására költhet és le kell állítaniuk minden beruházást és felújítást." Az origo-hu-n megjelent cikkben a polgármester szerint a Nokia-Microsoft gyár bezárása az oka a pénzhiánynak. A gyár bezárása már 2014. júliusában tény volt – így a kampányban, szeptemberben tudnia kellett, hogy a gyár be fog zárni. A Demokratikus Koalíció az őszi kampány során kiemelte, hogy a város lakóit megfelelően tájékoztatni kell a projektről, hiszen egy nehezen megtérülő beruházásról van szó, ami miatt Komárom nagy adósságba keveredhet. Reális helyzetértékelésünkkel szemben dr. Molnár Attila felelőtlen ígérete állt.

dr. Konczer Erik Demokratikus Koalíció evk. elnök, Komárom-Esztergom megye 3. vk.