Barion Pixel
Hiába a hangzatos ígéretek, az egészségügyi szakdolgozók nagy része menekül Orbánék újabb javaslata elől
Hiába a hangzatos ígéretek, az egészségügyi szakdolgozók nagy része menekül Orbánék újabb javaslata elől 2020.10.15.

Hiába a hangzatos ígéretek, az egészségügyi szakdolgozók nagy része menekül Orbánék újabb javaslata elől

 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara országos felmérést készített a tagjai között, hogy ki írná alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt. Az eredmény elkeserítő, bár nem meglepő: a 30 ezer válaszadó egészségügyi szakdolgozó harmada úgy nyilatkozott, hogy nem írná alá az új jogviszonyt, sőt, a válaszadók 30 százaléka elhagyná a szakmát, 10 százalékuk pedig az országot is.

A Demokratikus Koalíció szerint elkeserítő, hogy 10 év semmittevés és látványos rombolás után a Fidesz-kormány csak egy olyan koncepcióval tudott kiállni pont a járvány közepén az egészségügyi dolgozók elé, amely nagy részüket inkább elriasztja választott szakmája gyakorlásától.

Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, hogy most, amikor napról-napra újabb csúcsokat dönt a járvány miatt elhunytak száma, amikor több, mint 1 500 beteget ápolnak a teljesen szakszerűtlenül kiválasztott járványkórházakban, amikor ezeknek a betegeknek az ellátását is csak többszáz egészségügyi szakember átvezénylésével, napi utaztatásával tudják megoldani, az nem hiba, hanem bűn, sőt: a magyar lakosság látványos elárulása is!

Dr. Komáromi Zoltán
háziorvos, a DK egészségügyi szakpolitikusa

RSS