Barion Pixel
Százezer adós fizethet nagyobb hitelt a moratórium után - A kormány átverte az embereket

Százezer adós fizethet nagyobb hitelt a moratórium után - A kormány átverte az embereket

2020.10.13.

Százezer adós fizethet nagyobb hitelt a moratórium után - A kormány átverte az embereket 



Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke keddi sajtótájékotatóján emlékeztetett: a Bank360.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy megközelítőleg százezer embernek fog növekedni a törlesztőrészlete a hitelmoratórium lejárta után. Hozzátette, a kormány tehát hiába ígérte a hitelmoratórium bejelentésekor, hogy a törlesztőrészletek nem fognak emelkedni, ebből semmi nem valósult meg. 

 

“Mindenki érintett, akinek változó kamatozású hitele van, ezek között pedig éppúgy vannak forintosított devizahitelek, mint jelzálog- vagy vállalati hitelek.” - foglalta össze a DK-s politikus. 

 

Varju László kijelentette: a  Demokratikus Koalíció szerint a kormány átverte az embereket, amikor azt ígérte, hogy a hitelmoratórium után nem fognak növekedni a törlesztőrészletek. 

 

“Mára kiderült, hogy ez hazugság, százezer ember fog kellemetlen meglepetésben részesülni, amikor magasabb törlesztőrészleteket kell majd fizetnie. A DK szerint a hitelek tovább görgetése nem válságkezelés, éppen azért kellett volna érdemi támogatást adni az embereknek a válság alatt, hogy 2021-ben ne induljanak rosszabb helyzetből, mint amiben egyébként voltak. A DK szerint felháborító, hogy a kormány az emberek még nagyobb eladósítását nevezi válságkezelésnek!” - sorolta a DK alelnöke. 

 

Varju László úgy fogalmazott: Magyarország súlyos árat fog fizetni azért, mert a kormány elalibizte a válságkezelést. 

 

“Magyar családok veszítik majd el az otthonaikat és magyar vállalkozások mennek majd csődbe, mert azonnali segítség helyett a kormány csőbe húzta őket az apróbetűvel. Ez nem válságkezelés, hanem az emberek tudatos átverése és elárulása.” - zárta a sajtótájékoztatót a DK alelnöke. 

RSS
Kapcsolódó politikusok