Barion Pixel
Friss elemzés: A tanárok többsége elégtelennek tartja a védekezést a járvány ellen - A DK javaslatai

Friss elemzés: A tanárok többsége elégtelennek tartja a védekezést a járvány ellen - A DK javaslatai

2020.10.12.

Friss elemzés: A tanárok többsége elégtelennek tartja a védekezést a járvány ellen - A DK javaslatai 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: miközben a kormány szerint minden a legnagyobb rendben van az oktatásban, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének kérdőívére tömegével ömlenek az  iskolai horrortörténetek. 

 

“Nem tesztelik még az igazoltan fertőzött tanárok közvetlen kollégáit sem, kontaktkutatás gyakorlatilag nem létezik, és úgy rendelnek el karanténokat, hogy erről épp csak az érintett iskolát felejtik el értesíteni. Egy 39 éves pedagógus már meghalt és a PDSZ felméréséből úgy tűnik, hogy sok tanár néz szembe minden egyes nap a fertőzéstől való félelemmel, mert a kormány semmit, de szó szerint semmit sem csinál.” -  foglalta össze a DK-s politikus. 

 

Arató Gergely ismertette, a Demokratikus Koalíció ingyenes tesztelést követel a kormánytól mindenkinek, ezt pedig először az iskolákban kell megkezdeni, méghozzá azonnal. 

 

“A DK szerint ha a kormány nem kezd el sürgősen tesztelni az iskolákban, akkor hamarosan a kormány hibájából kell majd bezárni az iskolákat. A DK az iskolai tömeges tesztelés azonnali megkezdését, a veszélyeztetett korú vagy egészségügyi állapotú tanárok tantermen kívüli oktatásba helyezését, és a kontaktkutatás és tesztelés azonnali megkezdését követeli így a második hullám közepén. A DK népszavazást kezdeményezett az ingyen tesztekért, de nem szabad ezt megvárni, ha nem akarjuk, hogy még több haláleset legyen az iskolákban!” - sorolta a frakcióvezető-helyettes, hozzátéve:  a tanárok sem feláldozhatóak, ezért el kell kezdeni a járvány európai szintű kezelését!

 

A DK-s politikus úgy fogalmazott: a horrortörténetek ismeretében nem véletlen, hogy a PDSZ kutatása szerint a tanárok háromnegyede szerint elégtelen a kormány járványkezelése. 

 

“Hogyan lehetséges az, hogy egy tanár koronavírusos lesz, intenzív osztályra kerül, de a közvetlen kontaktjait, tanárokat és diákokat nem keres senki, nem tesztel, sőt még otthoni karanténba sem küld” - tette fel a kérdést Arató, hangsúlyozva: ez egy vérlázító, emberéleteket követelő veszélyes kormányzati mulasztás, aminek elsődleges áldozatai a tanárok, másodlagos áldozatai pedig a diákok és szüleik.

RSS
Kapcsolódó politikusok