Barion Pixel
Pártállam helyett jogállamot - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mára nem szolgál más célt, csak hogy a magyarokat szabadon sanyargathassa az Orbán-rezsim

Pártállam helyett jogállamot - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mára nem szolgál más célt, csak hogy a magyarokat szabadon sanyargathassa az Orbán-rezsim

2020.10.03.

Pártállam helyett jogállamot - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mára nem szolgál más célt, csak hogy a magyarokat szabadon sanyargathassa az Orbán-rezsim

 

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője szombati sajtótájékoztatójukon emlékeztetettek a 2013-ban kirobbant NAV-botrányra és Horváth András zöld dossziéjára.

 

“Az ex-adóellenőr már 2013-ban felhívta a figyelmet arra, hogy van egy “kiemelt ügyfélkör”, akik különleges bánásmódban részesül a NAV-nál, így például náluk soha nem történik érdemi áfa- és járulékellenőrzés, vagy ha véletlen mégis, azok érdemi megállapítás nélkül zárulnak. Az ezt követő nyomozás nem túl meglepő módon azzal zárult, hogy a rendőrség kimondta: egy kivétellel nem történt semmiféle bűncselekmény, Horváth Andrást pedig gyanúsítottként idézték be.” - foglalta össze a DK-s politikus. Úgy fogalmazott, 2013 óta hét év telt el, oligarcha-dinasztiák erősödtek meg az országban. 

 

“Gondoljunk csak Tiborcz Istvánra, Mészáros Lőrincre, Garancsi Istvánra, és a többi Fidesz-közeli sikeres vállalkozóra, akik a semmiből érkezve is képesek milliárdokat teremteni.” - tette hozzá a DK elnökségének tagja. 

 

Ráczné Földi Judit hangsúlyozta, a  Demokratikus Koalíció azért dolgozik a többi ellenzéki párttal együttműködve, hogy 2022-ben leválthassák az Orbán-rendszert és a pártállam helyét ismét átvegye a jogállam. 

 

“Olyan valódi jogállam, ahol azok az emberek és vállalkozások lehetnek sikeresek, akik jól dolgoznak, és nem azok, akikkel a NAV cinkosan összekacsint. Egy valódi jogállamban nincsenek kivételezett ügyfelek és nincsenek cinkos kacsintgatások. Az is igaz, hogy egy normális, európai jogállamban az emberek gyomra nem rándul össze az adóbevallás szó hallatán.” - sorolta a politikus, hozzátéve, ma Magyarországon a NAV semmi más, mint egy kormány által irányított erőszakszervezet, amivel hatékonyan lehet rettegésben tartani egyeseket, míg másokat kivételezettként kezelni. 

 

“Mi, európai magyarok ezt fogjuk felszámolni a 2022-es választás után.” - jelentette ki Földi Judit. 

 

Sermer Ádám elmondta, 2020-ra eljutottunk oda, hogy két Magyarország van.

 

“Az egyik Magyarországon milliók küzdenek a gazdasági válság miatt, harcolva a munkanélküliséggel, a folyamatosan emelkedő élelmiszerárakkal. Számtalan kis- és középvállalkozás küzd azért, hogy megmeneküljön a csődtől, megvédhesse a munkahelyeket, kormányzati segítség nélkül túléljen.” - ismertette a liberális politikus, hangsúlyozva,  ezek becsületes, adófizető emberek, akik, ha egy forinttal is elmaradtak már vegzatúrának voltak kitéve, most pedig sorsukra hagyták őket. 

 

“Ezzel szemben ott van a másik Magyarország, ahol néhány ezer ember vagyona napról napra gyarapszik, ahol felvásárolhatják és magánstranddá alakíthatják az egész Balatont. Náluk a NAV soha nem fog vizsgálódni vagy problémákat találni. Ők megtehetik, amit a kisvállalkozások és a magyarok nagy része nem, de ezt nem lehet szó nélkül hagyni.” - hívta fel a figyelmet a politikus. 



Sermer Ádám közölte, a Liberálisok célja, hogy 2022-ben véget vessenek Orbán uralmának, és visszaállítsák a jogállamot a pártállam helyett. 

 

“A kormányváltás után a NAV nem pártállami kézzel irányított szervezet lesz, és nem lesznek különleges bánásmódban részesített feltörekvő, NER-közeli vállalkozózsenik és oligarchapalánták. A 2022-es választás után a NAV intézkedése nem arról fog szólni, hogy megnehezítsék a vállalkozások életét, és 2022-es választás után minden egyes korrupciós ügyet, kozmetikázott adóbevallást elő fogunk ásni és a nyilvánosságra fogjuk hozni, mert egy jogállamban minden állampolgár egyenlő bánásmódot érdemel!” - mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok