Barion Pixel
Tudott róla, mégis eltitkolta a fideszes vezetés a III. kerületi pedofilügyet

Tudott róla, mégis eltitkolta a fideszes vezetés a III. kerületi pedofilügyet

2020.10.01.

Tudott róla, mégis eltitkolta a fideszes vezetés a III. kerületi pedofilügyet 

 

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke és frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy a mai napon kirobbant a Fidesz fél éven belüli harmadik pedofilbotránya. Hozzátette, ezúttal nem a külügy, hanem Óbuda tavaly októberben leváltott fideszes vezetése titkolt el egy pedofilügyet, amelyben egy óbudai óvónő készíthetett pornográf felvételeket a rá bízott gyerekekről. 

 

“Mindezt Óbuda új, ellenzéki vezetése hozta ma nyilvánosságra, amely nem csak egy mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatott le az ügyben, hanem meghozta a szükséges intézkedéseket is a gyerekek védelmében. A vizsgélat feketén-fehéren kiderítette, hogy Bús Balázs és a fideszes vezetés nem csak, hogy tudott a történtekről, aktívan tett is azért, hogy mindez ne derüljön ki, még az érintett óvoda óvodapszichológusainak számát is csökkentették, nehogy a gyerekek beszélni kezdjenek.” - ismertette a frakcióvezető-helyettes. 

 

Vadai Ágnes kijelentette, a  Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat követel a pedofil-kormánytól: mi lesz a következménye annak, hogy Bús Balázs még óbudai polgármesterként eltitkolta az óbudai pedofilügyet? 

 

“Mi lesz a következménye annak, hogy Óbuda fideszes pedofil-frakciója a gyerekek védelme helyett az ügy eltitkolását segítette azzal, hogy csökkentette az óvodapszichológusok számát az érintett intézményben? Hány pedofilt bujtat még a Fidesz az országban Kaleta Gáboron, Fohsz Tivadaron és az óbudai óvónőn kívül? Miért derült ki fél éven belül már háromszor is, hogy a magát családbarátnak hazudó kormány a létező legaljasabb bűnt követi el a magyar családok ellen; futni hagyja a pedofilokat?” - sorolta a politikus, hangsúlyozva: a DK szerint nem csak a pedofiloknak és a gyermekek ellen szexuális bűncselekményeket elkövetőknek, hanem az őket segítőknek is rács mögött lenne a helyük. Arra is kitért, hogy a DK írásbeli kérdést nyújt be Polt Péterhez, hogy nyomoznak-e Bús Balázs és a pedofilügyet eltitkoló óbudai Fidesz-frakció után a gyomorforgató ügyben.

 

“Egy ilyen súlyos ügyben az lett volna a minimum, hogy Óbuda akkori fideszes vezetése tájékoztatja az óvodai dolgozókat és a gyermekek szüleit a történtekről, valamint gondoskodik a segítségnyújtásról, óvodapszichológusról. Ennek épp az ellenkezője történt. Az óbudai Fidesz alpolgármestere arról terjesztett be javaslatot, hogy kevesebb, mindössze egy óvodapszichológus dolgozzon az érintett óvodában, a Fidesz pedig meg is szavazta a bűnös előterjesztést. Mivel a Fidesz az EP-választás előtt, valamint az önkormányzati választáshoz közeledve félt az ügytől, így akarták megakadályozni, hogy a gyerekek beszélni kezdjenek.” - mondta Vadai.  Zárásként úgy fogalmazott: ez vérlázító és gyomorforgató, ilyennek soha nem lett volna szabad megtörténnie sehol a világon.

RSS
Kapcsolódó politikusok