Elfogadhatatlanul kevés Orbán mai bejelentése - Mindenkire ki kell terjeszteni a hitelmoratóriumot!

2020.09.19.

Orbán Viktor azt jelentette be a gazdasági operatív törzs mai ülése után, hogy a kormány fél évvel ugyan meghosszabbítja a hitelmoratóriumot, de csak a gyereket nevelők, a nyugdíjasok, a hivatalosan is munkanélküliek és a közmunkások számára. Azoknak a százezreknek tehát, akik a járvány miatt elveszítették az állásukat, de az Orbán-kormány által három hónaposra rövidített munkanélküli ellátásuk már lejárt, vagy nem is tudták magukat az orbáni rendszerben munkanélküliként regisztrálni, január egytől újra fizetniük kell a hiteleiket.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyenletes Orbán mai bejelentése, a miniszterelnök ezzel harmadjára árulta el magyarok százezreit: először akkor, amikor nem védte meg a munkahelyeiket, másodszor akkor, amikor semmilyen rendkívüli bérpótlékot nem adott a miatta kirúgottaknak, harmadszor pedig most, amikor jelentős részüket kihagyta a hitelmoratóriumból. A DK szerint a kormány bejelentésével ellentétben mindenkire ki kell terjeszteni a hitelmoratóriumot, ez a minimum, amit európai magyar polgárokként elvárunk a kormánytól!

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök