A magyarok pontosan tudják, hogy Orbán hazudott a munkahelyekről

2020.09.14.

A magyarok pontosan tudják, hogy Orbán hazudott a munkahelyekről

A GKI fogyasztói bizalmi indexe szerint a magyarok egyre jobban félnek a munkanélküliségtől. Augusztus után szeptemberben is nőtt azok száma, akik nem érzik biztonságban a munkahelyüket, holott jelenleg alig vannak érvényben gazdasági károkkal járó korlátozások. Ez mindent elmond arról, hogy mennyire védte meg a kormány a magyar munkahelyeket. Orbán Viktor hiába állította szombat esti beszédében, hogy már a válság előtti szinten van a munkahelyek száma, az emberek a saját szemüknek hisznek, nem a miniszterelnöknek.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyarok pontosan tudják, hogy Orbán hazudott a munahelyekről. A DK szerint a kormány kétszer is elárulta a munkából élőket: először akkor, amikor nem védte meg a munkahelyeiket, másodszor pedig akkor, amikor nem adott semmilyen rendkívüli támogatást a munkájukat elvesztetteknek. A DK szerint nekünk, európai magyaroknak is járna az Európában bevett munkahelyvédelem és válságkezelés, az Orbán-kormány azonban erre láthatóan hónapok elteltével is képtelen, ezt pedig látják és érzik az emberek is.

dr. Molnár Csaba

a DK ügyvezető alelnöke, az EP Gazdasági Bizottságának tagja