Barion Pixel
Az Orbán-rezsim a legszegényebbeket bünteti - A Demokratikus Koalíció kiáll Iványi Gábor és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség mellett

Az Orbán-rezsim a legszegényebbeket bünteti - A Demokratikus Koalíció kiáll Iványi Gábor és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség mellett

2020.09.04.

Az Orbán-rezsim a legszegényebbeket bünteti - A Demokratikus Koalíció kiáll Iványi Gábor és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség mellett

 

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke és Bodnár Alex Szilveszter, a DK ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek az alelnöke egy péntek délutáni tiltakozó akció keretében rendezett sajtótájékoztatójuk keretében fejezték ki szolidaritásukat Iványi Gáborral és a Magyar Evangéliumi Testvérközösséggel, akiktől a kormány a héten vette el az állami támogatást. 

 

Bősz Anett úgy fogalmazott, nehéz most szavakat találni. “Nehéz szavakat találni akkor, amikor a kormány a legrászorultabbaktól, a legelesettebbektől vonja meg a támogatást, arra hivatkozva, hogy „szerintük nem térül meg” az a pénz, amit a mélyszegénységből jövő, minden egyéb támogatás nélkül az életben valahogy boldogulni kénytelen gyerekek oktatására költenek. Elképesztő az a cinizmus, amikor annak a kormánynak az államtitkára mond ilyet, amelynek miniszterei és miniszterelnöke különböző, azóta sem tisztázott hátterű luxusnyaralásokon vettek részt a nyáron, majd gyáván a magánéletük és a családjuk mögé menekülnek, amikor mindez kiderül.” - mondta a politikus, hozzátéve,  a kormány a gazdasági válság heteiben és hónapjaiban elengedi a magyar családok és munkavállalók kezét, miközben a hozzá lojális egyházaknak számolatlanul szórja a közpénzmilliárdokat. 

 

“Na persze nem feltétlenül oktatásra, hanem konferenciákra és ingatlanvásárlásokra. A kormány Maruzsa államtitkáron keresztül most azt az Iványi Gábort és a Magyar Evangéliumi Testvérközösséget akarja büntetni, akiknek, a krisztusi tanítás szellemében, eddig is szívügyük volt a szegény gyermekek oktatása, a nehéz helyzetbe kerülő családok megsegítése, a tehetségek felemelése. Támadják pedig őket minden komolyan vehető érv nélkül, pusztán a megszerzett hatalom jogán. Azért, mert megtehetik. Bezárathatnak újságokat, felszámolhatnak nagy múltú egyetemeket, és kivéreztethetnek olyan intézményeket, melynek vezetői nem állnak be a sorba, és nem hajlandóak úgy táncolni, ahogyan Orbánék fütyülnek.” - sorolta Bősz Anett, emlékeztetve, azért gyűltek iössze ma, hogy nemet mondjanak a hatalmi gőgre, az arroganciára, a pökhendiségre, és igent a szolidaritásra, a szeretetre, az összefogásra! 

 

“Ma azért vagyunk itt, hogy kiálljunk Iványi Gábor mellett, és mindazok mellett, akik hisznek még abban, hogy minden magyar felelős minden magyarért! Ez a mai nap üzenete, és a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok ezt képviselik!” - jelentette ki a politikus. 



Bodnár Alex Szilveszter a szót átvéve elmondta, a Demokratikus Lendület tagjai és aktivistái mindig is kiálltak az egyenlőség mellett, és mindig is felemelték a szavukat a hátrányos megkülönböztetés, a hatalmi arrogancia ellen. 

 

“Megtettük ezt a Pride-ot ért támadások kapcsán, megtettük a külügyminiszter luxusjachtozása kapcsán, megtettük az Színművészeti Egyetem kormányzati vegzálása kapcsán, és meg kell tennünk ma is, amikor a hatalom célkeresztjébe Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség, és azok a gyerekek kerületek, akiknek a Testvérközösség iskolái szinte az egyetlen kitörési lehetőséget jelentették a szegénységből és a kilátástalanságból. Meg kell tennünk, hiszen vétkesek közt cinkos, aki néma.” - hangsúlyozta az ifjúsági szervezet alelnöke.  Leszögezte, ezt meg kell tenni, mert Orbán Viktornak és rendszerének ma már nem elég, hogy saját oligarcháit, elvtelen kiszolgálóit és talpnyalóit tömi ki több százmilliárdnyi közpénzzel, de még azoknak a támogatására is fáj a foguk, akik a legszegényebbek és a legelesettebbek istápolásán, felemelésén dolgoznak. Úgy fogalmazott: nem elég már nekik a külön repülő, az adriai luxusjachtozás, a Balaton-felvidék lerablása, még többet és többet akarnak. 

 

“De mi nem adjuk, nem adhatjuk! Rogán Antal utolsó Louis Vuitton táskáján is meg fog ereszkedni a bőr, Szijjártó márványszökőkútjában is el fog apadni a víz, Mészáros utolsó ellopott luxusszállodájának betonvázát is fel fogja verni a gaz, amikor mi még mindig itt leszünk! Mert mi vagyunk a jövő, ők pedig nemsokára csak szomorú lábjegyzet lesznek a történelemkönyvekben! Mi, demokrata és európai fiatalok kiállunk Iványi Gábor és közössége mellett, kiállunk a szegény gyerekek mellett, és nemet mondunk Orbánék politikai ámokfutására és esztelen harácsolására!” - zárta beszédét Bodnár Alex Szilveszter. 

RSS