Barion Pixel
Több tízezer magyar nyugdíjas havi hatvanezer forintnál kevesebből él, de Orbánékat természetesen ez sem hatja meg
Több tízezer magyar nyugdíjas havi hatvanezer forintnál kevesebből él, de Orbánékat természetesen ez sem hatja meg 2020.09.03.

Több tízezer magyar nyugdíjas havi hatvanezer forintnál kevesebből él, de Orbánékat természetesen ez sem hatja meg

 

Bár a Magyar Államkincstár adatai szerint az átlagnyugdíj összege 142 ezer forint, a nyugdíjasok jelentős része ennél jóval alacsonyabb összeget kap valójában. Több, mint hetvenzer fő pedig havonta hatvanezer forintnál is kevesebből kénytelen megélni.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet mindenkit: már a koronavírus-járvány tavaszi, első hulláma során, mielőtt még teljes erővel berobbant volna a gazdasági válság, már követeltük az azonnali nyugdíjkiegészítést az idősek számára. Erre és az európai minimálnyugdíj bevezetésére azért lenne szükség, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben élő idősek is méltósággal viselhessék a nyugdíjas éveket. A gazdasági válság mindenkit, így a nyugdíjasokat is súlyosan érinti, kötelesség lenne rajtuk segíteni, de Orbánéknak még mindig csak kampányígéretekre futja. Mi, európai magyarok mindent megteszünk azért, hogy a jövőben egy idős ember se kerülhessen kiszolgáltatott helyzetbe a ledolgozott évek után.

Dávid Ferenc
a DK gazdasági szakértője, közgazdász

RSS