Közlemény: Orbán a "hangos kisebbség"

2015.06.12.
Molnár CsabaOrbán Viktor reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ismét a bevándorlás kérdésével foglalkozott. A miniszterelnök több százezer bevándorlóról és teljes fizikai határzárról beszélt, holott tudjuk, hogy az EU mindössze 800 menekült befogadását kérte hazánktól, méghozzá EU-s pénzből. Orbán Viktor mintha félne beismerni, hogy kormánya egyedül maradt. Nem azok a civilek, szülők, tanárok és fiatalok vannak kisebbségben, akik letépik a szégyen plakátjait: inkább az a "hangos kisebbség", aki még rendőrökkel sem tudja megvédeni azokat a nemzet ellenállásával szemben. Az eszmefuttatásból azt is megtudhattuk a miniszterelnöktől, hogy a kormány az embercsempészekkel kommunikál közpénzből, hiszen állítólag nekik szólnak a plakátok. Orbán Viktor vélhetően eléggé kétségbe lehet esve, ha ezzel próbálja szépíteni plakátkampánya kudarcát. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor igazat is mondott, Magyarország valóban egy nyitott és barátságos ország. A DK szerint a kormányfőnek nem ártana levonnia a következtetést: a társadalom pontosan ezért fordult szembe az Orbán-kormánnyal és szaggatta le plakátjait. A DK szerint a miniszterelnök szavaival ellentétben sajnos továbbra sem fenyeget az a veszély, hogy Budapestet Párizzsal vagy Londonnal keverjük össze, pedig akkor talán abból a pár százezer kivándorolt magyarból is hazajönnének néhányan.

Molnár Csaba Ügyvezető alelnök DK, EP-képviselő