Barion Pixel
Szigorúbb büntetést az állatkínzóknak! - A DK kidolgozta átfogó állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját

Szigorúbb büntetést az állatkínzóknak! - A DK kidolgozta átfogó állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját

2020.08.05.

Szigorúbb büntetést az állatkínzóknak! - A DK kidolgozta átfogó állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon az állatvédelem katasztrofális helyzetben van Európa más országaihoz képest. 

 

Utcára kidobott, megkínzott állatokkal, menhelyek kétségbeesett felhívásaival találkozhatunk nap mint nap. Ennek a problémának a megoldásához kevés, hogy lelkes emberek szabadidejükben, erejükön felül próbálnak segíteni, ideiglenes örökbefogadóként, vagy elképzelhetetlen, alja körülmények között élő állatokat mentve. Az állatvédelem ügye mindannyiunk közös ügye, aminek felette kell állnia pártokon, hovatartozáson, hiszen ez pusztán emberség kérdése, hogy hogyan fordulunk a nálunk gyengébbek és kiszolgáltatottabbak felé.” - hangsúlyozta a politikus. 

 

Arató bejelentette, a Demokratikus Koalíció elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítanának. 

 

“Több párt korábbi javaslatait felhasználva állítottuk össze a javaslatcsomagot, amely biztosítaná állatvédőrség felállítását, szigorítaná az állatkínzás, orvvadászat, orvhalászat büntetését és az állattartástól való eltiltást. Szabályoznánk az állatok érdekében a pirotechnikai eszközök használatát, és a veszélyes állatok tartásának körülményeit is. Annak érdekében pedig, hogy ez a módosítás minél átfogóbb és hatékonyabb legyen, elküldjük több állatvédő szervezeteknek is egyeztetetésre, ezt követően nyújtjuk be ősszel az Országgyűlésnek. Mi, európai magyarok ugyanis kiemelten fontosnak tartjuk, hogy hazánkban visszaszorítsuk az állatkinzást, bántalmazást, kegyetlenségeket.” - sorolta a frakcióvezető-helyettes. 

 

Arató rámutatott, sajnos rengeteg példa azt mutatja, hogy a szigorúbb szabályozásra, szankciókra szükség van. 

 

“Elfogadhatatlan, hogy ma Európában büntetlenül lehessen élőlényeket kínozni vagy szabadon gyilkolni. Olyan érző élőlényeket, akik nem tudnak magukétt kiállni és felszólalni, csak némán tűrik a sorsukat. Ma Magyarországon előfordulhat az, hogy valaki eltöri egy hattyú nyakát, autó mögé kötve vonszolja a kutyáját, vagy felakasztja a szomszéd macskát. Ez tűrhetetlen és ezen azonnal változtatni kell.” - mondta zárásként Arató Gergely. 

RSS
Kapcsolódó politikusok