Sajtótájékoztató: Nem a plakátrongálók, hanem a gyűlöletkampány veszélyes a társadalomra

2015.06.11.
Kerék-Bárczy SzabolcsA Demokratikus Koalíció (DK) szerint nem a plakátrongálók veszélyesek a társadalomra, hanem azok, akik másokat megaláznak a gyűlöletkampánnyal - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségének tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján. A politikus drámai fordulatként értékelte, hogy a rendőrség bűncselekmény miatt vitt be két fiatalt, akik lefestettek egy "idegenellenes plakátot". Kerék-Bárczy Szabolcs szerint ilyen eset 2010 előtt nem fordulhatott volna elő. A kiemelt rendőrségi figyelmet a rendőri szakma arcul csapásának minősítette. Magyarország mindig akkor volt emelkedő pályán, amikor befogadó volt, s nemcsak befogadta az ide érkezőket, hanem kifejezetten behívta a más etnikumú embereket - folytatta, hozzátéve: aki magyarnak vallja magát, az kiáll azok mellett, akik - akár polgári engedetlenséggel - megpróbálnak gátat vetni ennek az "uszító kampánynak". Az ellenzéki politikus kérdésre félelemkeltésnek, a demokrácia felszámolása újabb lépcsőfokának minősítette, hogy bilincseket szerez be az Országgyűlési Őrség. (MTI)