Barion Pixel
Orbán elbukta a parlamenti felhatalmazást Brüsszelben - A DK az országgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezi
Orbán elbukta a parlamenti felhatalmazást Brüsszelben - A DK az országgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezi 2020.07.22.

Orbán elbukta a parlamenti felhatalmazást Brüsszelben - A DK az országgyűlés rendkívüli összehívását kezdeményezi

 
Orbán Viktor elbukott Brüsszelben. Nem csak kevesebb pénzt szerzett Magyarországnak, mint korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hanem a tarisznyájába tett országgyűlési felhatalmazással is szembement. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amelyben nem szerepel a pénzek kifizetésének jogállami feltétele. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amelyben civil szervezetek nem kapnak uniós támogatást. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amely leállítja a 7-es cikkely szerinti eljárást kormányával szemben. Csak olyan megállapodást írhatott volna alá, amely szerint a szegényebb tagállamok nem kaphatnak kevesebb pénzt, mint a gazdagabbak. Ezekből egy sem valósult meg.
 
Orbán vagy előre tudta, hogy becsapja az országot és a parlamenti szavazógépeit, vagy túlbecsülte háttérzajnak minősülő érdekérvényesítő képességét. A miniszterelnöknek az Országgyűlés előtt kell beszámolnia arról, hogy miért bukott el a tárgyalásokon mind a négy, az Országgyűlés által rábízott ügyben. Ezért a Demokratikus Koalíció - a többi ellenzéki párt támogatását kérve - a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi.
 
 

Vadai Ágnes 
frakcióvezető-helyettes, DK
RSS
Kapcsolódó politikusok