Barion Pixel
A Demokratikus Koalíció Budapest polgáraival együtt élőlánccal tiltakozik a Hajógyári-sziget értelmetlen fakivágásai ellen!
A Demokratikus Koalíció Budapest polgáraival együtt élőlánccal tiltakozik a Hajógyári-sziget értelmetlen fakivágásai ellen! 2020.07.08.

A Demokratikus Koalíció Budapest polgáraival együtt élőlánccal tiltakozik a Hajógyári-sziget értelmetlen fakivágásai ellen!

 

A kormány a rozsdaövezetek hasznosításáról szóló törvény örve alatt brutális fakivágásokra készül a Hajógyári-szigeten, ráadásul az itt lakók megkérdezése nélkül – hívta fel a figyelmet dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere mai sajtótájékoztatóján. 

 

A polgármester elmondta: Orbánék „lopakodó gát” tervének több mint ezer fa esne áldozatául a III. kerület és Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén és rendezvényhelyszínén. „Vagyis a Fidesz nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva a mi megkérdezésünk nélkül, puszta hóbortból tenné tönkre az egyedülálló természeti adottságokkal és régészeti örökséggel bíró Hajógyári-szigetet, ráadásul úgy, hogy az erre szánt közpénzmilliárdokat közben a Lánchíd felújítására is fordíthatnák, ami legalább egy értelmes cél lenne” – fogalmazott dr. Kiss László. „A megalapozó tanulmányok szerint a gát egyértelműen növelné a beépítést a szigeten. Már a dokumentum kiindulópontja is torz, hiszen nem veszi figyelembe a sziget közösségi funkcióját. Számunkra a Hajógyári-sziget nem építési telek, hanem park, sétány, liget” – tette hozzá. 

 

A DK óbudai polgármestere közölte: a Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni az értelmetlen fakivágást és környezetpusztítást, ezért a III. kerület polgármestereként az Óbudai Kutyás Egyesülettel karöltve arra kért mindenkit, hogy ma este fél 7-től a Nagyréten egy élőláncos tiltakozással mutassuk meg a döntéshozóknak, hogy szükségünk van a Szigetre, és nemet mondunk a céltalan pusztításra. „Nem új Manhattanre van szükségünk, hanem a természet megóvására! A Demokratikus Koalícióval, az itt lakókkal és Budapest természetszerető polgáraival együtt üzenjük meg az Orbán-rezsimnek: eddig és ne tovább, nem adjuk a Hajógyári-szigetet!” – zárta sajtótájékoztatóját dr. Kiss László. 

RSS