Barion Pixel
Drámai számok az idei Semmelweis-napon: 98 új várólistával

Drámai számok az idei Semmelweis-napon: 98 új várólistával "indult újra" az egészségügyi ellátás

2020.07.01.

Drámai számok az idei Semmelweis-napon: 98 új várólistával "indult újra" az egészségügyi ellátás

 

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a  Parlament egészségüggyel is foglalkozó bizottságának tagja, valamint dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa közös, szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztettetek: bár a kormány azt állítja, hogy hetek óta újraindult az egészségügy a járvány alatti leállás és kórházkiürítések után, valójában ez egyáltalán nincs így. 

 

“A Népszava szerint az úgynevezett újraindulás óta 98 új várólista született, mert sok helyen továbbra sincs ellátás, csak távoli időpontokat adnak azoknak a szerencséseknek, akik legalább odáig eljutnak, hogy időpontot szerezzenek. Bármit is monda a kormány, a magyar egészségügy bizony nem indult újra.” - hívta fel a figyelmet Varga Zoltán. 

 

Az országgyűlési képviselő kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint a gyáva kormánynak legalább a mai Semmelweis-napon szembe kellene néznie a ténnyel, hogy a magyar egészségügy tetszhalott állapotban van. 

 

“A DK jövő évi költségvetésről szóló elmúlt pár hétben világosan megmutatta, hogy mit kellene tenni az egészségüggyel: megduplázni az egészségügyi dolgozók bérét és emelni a kórházak költségvetését. A FIdesz ezt mind lesöpörte az asztalról, már most látjuk az eredményt. Értjük, hogy az Orbán-kormány gyenge ahhoz, hogy ezen változtasson, de legalább ne legyen gyáva ezt beismerni. Nézzenek szembe a ténnyel: a gyenge kormányzati teljesítményükkel tetszhalott állapotba sodorták a magyar egészségügy jelentős részét.” - hangsúlyozta Varga Zoltán. 

 

Komáromi Zoltán a szót átvéve úgy fogalmazott: egészen drámai hírek ezek éppen ma, a Semmelweis-napon, az egészségügy napján. 

 

“Ennek a napnak az üzenete végtelenül egyszerű: egészségügyi dolgozók nélkül nincs egészségügy. Amíg ezek az emberek nincsenek megbecsülve, addig évről-évre csak kevesebben lesznek, ezzel pedig egyre több és egyre hosszabb várólista lesz ellátás helyett. Ma bárhova nézünk a magyar egészségügyben, legyen szó akár a kórházakról, a szakrendelőkről vagy az egyre több betöltetlen háziorvosi praxisról, azt látjuk, hogy az Orbán-kormány gyáva szembenézni az egészségügy helyzetével.” - ismertette Komáromi, hozzátéve: ha egy kormány gyáva és homokba dugja a fejét, akkor gyenge ahhoz, hogy ezeket megoldja.

 

A szakpolitikus hangsúlyozta: a Fidesz a gyenge kormányzati teljesítményével tetszhalott állapotba sodorta a magyar egészségügy jelentős részét, ennek az eredménye a 98 új várólista.

RSS
Kapcsolódó politikusok