Barion Pixel
Orbán hazudott - A kancelláriaminiszter elismerte, hogy mégsem lesz munkahelyteremtő program az állami cégeknél

Orbán hazudott - A kancelláriaminiszter elismerte, hogy mégsem lesz munkahelyteremtő program az állami cégeknél

2020.06.29.

Orbán hazudott - A kancelláriaminiszter elismerte, hogy mégsem lesz munkahelyteremtő program az állami cégeknél 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor május 8-án azt ígérte a válság miatt munkájukat elveszítőknek, hogy ha 3 hónap alatt nem találnak piaci alapú munkahelyet, akkor az állam fog nekik munkát adni. Arató hozzátette: a miniszterelnök azt is elmondta, hogy ezért az állami cégek kaptak is olyan feladatokat, amelyekhez “új embereket tudnak időleges szerződésekkel felvenni”. 

 

“Mára kiderült, hogy Orbán Viktor hazudott a magyaroknak. Nincsenek új munkahelyek az állami cégeknél, és a kormány már úgy látja, hogy nem is kellenek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterként a legutóbbi kormányinfón azt mondta, hogy ő nem javasolná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát növeljék.” - fűzte hozzá a frakcióvezető-helyettes. 

 

Arató Gergely kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint Orbán hazudott a magyaroknak, a gyáva kormány pedig már azt is letagadja, hogy ígért valaha állami munkaerő-bővítő programot. 

 

“A DK szerint a problémákkal szembenézni képtelen gyáva és gyenge Orbán-kormány csak súlyosbítja a válság hatásait. Magyarországon nem volt érdemi válságkezelés. Nem volt széleskörűen elérhető állami bérkiegészítő támogatás, nem volt elbocsájtottaknak járó fizetéspótlás, és most még az eddigi ígéretekről is kiderült, hogy hazugságok voltak. A DK szerint a válságnak és a munkanélküliségnek már nem a vírus, hanem a gyenge és gyáva Orbán-kormány lesz a felelőse, amely lassan már azt is képes lesz letagadni, amit tegnap mondott.” - hangsúlyozta a politikus. 

 

Arató úgy fogalmazott: egy válságban a kiszámíthatóság és tervezhetőség a legnagyobb érték, hogy ha ma baj van, akkor lássuk előre, hogy fogja azt a kormány megoldani. 

 

“Az Orbán-kormány ehhez nyilvánvalóan gyenge: nem elég, hogy szavahihetetlenek és nem tartják be az ígéreteiket, még ahhoz is gyávák, hogy legalább ezt elismerjék. Szinte példátlan, hogy amit maga a miniszterelnök ígért meg két hónappal ezelőtt, arra a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a kormány második embere most azt mondja, hogy nem csak nem lesz ilyen, hanem nem is tartaná jó ötletnek. Ez a munkájukat elveszítettek arculcsapása, ezzel a kormány több százezer magyar munkanélkülinek fordított hátat.” - mondta zárásként Arató Gergely. 

RSS
Kapcsolódó politikusok