A kormány hagyjon fel az emberek megnyomorításával!

2020.06.29.

A kormány hagyjon fel az emberek megnyomorításával!

Egy friss kutatás szerint az EU-ban Magyarországon az egyik legalacsonyabb a minimálbér. Ráadásul a dolgozók 20%-a minimálbért keres, amivel az uniós országok közül a sereghajtók között állunk. Nincs mit szépíteni, a magyar minimálbéres munkavállalók helyzete a legrosszabb Európában. A kormány gyenge teljesítményének köszönhetően az elmúlt 10 év alatt még az európai középmezőnyhöz sem sikerül felzárkózni. Orbánék még mindig hisznek abban a téveszmében, hogy alulfizetett, kizsigerelt munkavállalókkal érdemi gazdasági eredményeket tudnak felmutatni. Látszik azonban, hogy a gazdasági sikernek hazudott eredményeikből az emberek semmit sem érzékelnek.

A DK szerint egy felelős kormány nem megnyomorítani akarná az embereket, hanem biztosítani a tisztességes megélhetést. Orbánék gyávasága miatt azonban a magyar munkavállalók még mindig a legkiszolgáltatottabbak az Unióban. Pedig Európa jövője éppen arról szól, hogyan tudjuk csökkenteni a társadalmi különbségeket, hogyan tudunk tisztességes bért adni az embereknek. Mi, a Demokratikus Koalícióban ezért azon dolgozunk, hogy minél előbb legyen európai minimálbér. Tudjuk, hogy a kormány ezt minden fronton próbálja megakadályozni, de nem fog nekik sikerülni. A magyarok nem lehetnek az Unió másodrendű állampolgárai. Minden európai magyar tisztességes béreket, tisztességes megélhetést érdemel.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője