Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal meg, mert a kórházak nem tesztelték!

2020.06.28.

A gyenge Orbán-kormány láthatóan semmit nem tanult a járvány első hullámából. Hiába halhattak meg emberek, valamint alakulhattak ki járványgócok például kórházakban és idősotthonokban amiatt, hogy nem teszteltek időben, Müller Cecília országos tisztifőorvos most azzal fenyegeti a kórházakat, hogy ahol túl sok tesztet végeznek, ott vizsgálatot indítanak, a “felesleges” teszteket pedig ki fogják fizettetni a kórházakkal.

A Demokratikus Koalíció szerint Müller Cecília lesz a személyi felelős, ha valaki azért hal majd meg, mert a kórházak nem tesztelték! A DK szerint csak a leggyávább és leggyengébb kormányok gondolkoznak úgy, hogy egy esetleges második hullámot nem megállítani, hanem eltitkolni kell, márpedig tesztek nélkül nem fogjuk tudni, hogy mikor üti fel újra a fejét a koronavírus. A DK szerint egyetlen elvégzett koronavírus-teszt sem felesleges, nem a magyarok egészségére kellene sajnálni a pénzt!

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja