Barion Pixel
A kormány elengedi a nyugdíjasok kezét is - A legszegényebbekkel szúr ki megint jó érzékkel a gyenge, gyáva Orbán-rezsim
A kormány elengedi a nyugdíjasok kezét is - A legszegényebbekkel szúr ki megint jó érzékkel a gyenge, gyáva Orbán-rezsim 2020.06.26.

A kormány elengedi a nyugdíjasok kezét is - A legszegényebbekkel szúr ki megint jó érzékkel a gyenge, gyáva Orbán-rezsim

 

A Fidesz jövő évi költségvetési tervéből egyértelműen kiderül, hogy a nyugdíjasok kezét is elengedik a következő évben. Kiesik a nyugdíjprémium, és hiába érkezett javaslat arra, hogy a havi 150 ezer forintnál kevesebből élő idősek kapjanak egyszeri, 50 ezer forintos kiegészítését, ennek nyoma sincs a költségvetési tervezetben. A benyújtott anyag nem veszi figyelembe, hogy a járvány hatására a 2020-as évben az időskorúak gazdasági és szociális körülményei alapvetően megváltoztak, és a jövő év sem sorolható a szokványosak közé. Ezt a milliókat érintő negatív fordulatot a kormány (és a joganyag) nem „követi le”, és szakmai értelemben gyenge, politikai értelemben gyáva költségvetést nyújtott be, amely nem mer szembenézni a nyugdíjrendszer problémáival, és amely nem segít az időskorúak nehézségein.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a gyenge, gyáva Orbán-kormány ismét a legszegényebbekkel, legkiszolgáltatottabbakkal fog kiszúrni. Mi, európai magyarok már hónapokkal ezelőtt szóltunk, hogy a koronavírus-járvány és az azt követő válsághelyzet iszonyatos katasztrófát fog az országra zúdítani egészségügyi és gazdasági szempontból is. Ez pedig rendkívül súlyosan érinti az időseket, a nyugdíjasokat, akik amúgy is nehéz helyzetben, egészségügyileg kiszolgáltatva, kevés pénzből élnek hónapról hónapra. Mi, európai magyarok továbbra is azt követeljük a kormánytól, hogy a rászoruló nyugdíjasok kapják meg az egyszeri, ötvenezer forintos támogatást, amivel átvészelhetik ezt a kemény időszakot. 

Dávid Ferenc 
A DK gazdasági szakértője, közgazdász
RSS