Barion Pixel
Az Orbán-kormány fél szembenézni a hazánk előtt álló kihívásokkal, fél szembenézni az emberek problémáival!

Az Orbán-kormány fél szembenézni a hazánk előtt álló kihívásokkal, fél szembenézni az emberek problémáival!

2020.06.24.

Az Orbán-kormány fél szembenézni a hazánk előtt álló kihívásokkal, fél szembenézni az emberek problémáival!

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az elmúlt hetekben sokszor elhangzott, hogy a kormány költségvetése miért a gyávaság és a gyengeség költségvetése. 

 

“Ebből a költségvetésből egyértelmű, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag fél szembenézni a hazánk előtt álló kihívásokkal, fél szembenézni az emberek problémáival, és ezért inkább a homokba dugja a fejét. Úgy tűnik, hogy a magyarok problémái láthatatlanok a fideszes milliárdosok helikoptereiről és magánrepülőgépeiről, az ország egyedül maradt a válsággal és a gondokkal.” - foglalta össze a Költségvetési Bizottság elnöke. 

 

Varju László felhívta a figyelmet: a Demokratikus Koalíció az előző hetekben bemutatta, hogy hogyan képzelné el az ország jövő évét, és milyen módosító indítványokat nyújtott be a költségvetéshez.

“Kezdeményeztük, hogy a kormány tartsa be az ígéretét és emelje meg a pedagógusok bérét 35%-kal, hogy utolérjék az átlagbéreket, a továbbiakban pedig kösse is a tanárok fizetését az átlagbérekhez. Kezdeményeztük, hogy emeljék meg 20%-kal a szociális dolgozók bérét, akiket mindig a sor végén hagy a kormány a béremelésnél. Kezdeményeztük, hogy az alapvető víz-, gáz- és áramhasználat legyen ingyenes, efelett pedig sávosan emelkedjenek a rezsiárak, hogy ezzel ne a gazdagok járjanak jól, mint a rezsicsökkentéssel. Kezdeményeztük azt is, hogy az állami iskolák ne kapjanak kevesebb pénzt az egyházi iskoláknál, nem érhet hátrány gyermeket azért, mert állami iskolába jár. Fentieken túl továbbá kezdeményeztük a 10 éve változatlan családi pótlék megduplázását, a méltányossági nyugdíjemelés keretének megduplázását, valamint a digitális oktatás támogatásának növelését is.” - sorolta a DK alelnöke. 

 

Varju László úgy fogalmazott: a gyáva kormány mindezekre nemet mondott, mert Orbán Viktor és a Fidesz képtelen szembenézni az ország gondjaival. 

 

“A Demokratikus Koalíció szerint márpedig gyávaságból és gyengeségből nem épülhet sikeres ország, mi, magyarok mindannyian meg fogjuk fizetni az árát a kormány mostani gyávaságának és gyengeségének. Éppen ezért fogunk NEM-mel szavazni a gyávaság és gyengeség költségvetésére.” - tette hozzá zárásként a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok