Ha a gyáva, gyenge Orbán-kormány nem támogatja a szociális dolgozókat, óriási katasztrófa következik az országban!

2020.06.24.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja, szerdán, egy szociális dolgozókkal folytatott érdekegyeztető beszélgetés után sajtótájékoztatón elmondta: elképesztő az a heroikus küzdelem, amit a szociális dolgozók magukra vállalnak nap mint nap - gondoljunk itt akár arra a munkára, amit a koronavírus-járvány alatt végeztek, vagy gondoljunk csak a “sima”, átlagos hétköznapokra.

“A szociális szférában dolgozók azok az emberek, akik úgy kelnek fel nap mint nap, úgy indulnak el munkába, hogy pontosan tudják, nem kapják meg a méltó elismerést, és ők azok, akik komoly egzisztenciális válságba kerülnek azért, mert a kormány nem hajlandó normálisan megfizetni őket.” - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: ők azok az emberek, akik emberfeletti lelkierővel végzik azt a munkát minden nap, amire a legtöbbünk képtelen lenne, mindenféle kilátás nélkül élnek és  akik nem részesülnek semmilyen elismerést, akiknek nem jár az 500 ezer forintos plusz juttatás, és akikkel a kormány még egyeztetni sem hajlandó.

“A Demokratikus Koalíció szerint pedig igenis meg kell hallgatni a szociális dolgozók kérését, és igenis minden létező támogatást meg kell adni ezeknek a munkavállalóknak. Lehet, hogy a gyenge, gyáva Orbán-rezsimnek nem esik le, hogy a szociális dolgozók is Magyarország hősei közé tartoznak - hiszen éppen ez a kormány az, amelyik totális szociális érzéketlenséggel nézi végig, hogy nyomorba fulladnak a magyar családok - de akkor a mi feladatunk kiállni és elmondani: ők is itt vannak, ők is köszönetet és elismerést érdemelnek.” - jelentette ki a képviselő. Varga Zoltán arra is kitért, ez az elismerés bizony anyagi értelemben is járna.

“Követeljük, hogy fizessék meg a szociális szférában dolgozókat, mert nélkülük nagyon komoly bajban lesz az ágazat, nélkülük nem lesz, aki törődne például a szenvedélybetegekkel, fogyatékkal élőkkel, idősekkel. Méltó elismerést, méltó fizetést, szakmai egyeztetést a szociális dolgozóknak! “ - mondta zárásként a politikus.