Orbán hazudott a magyaroknak, már életbe is lépett a teljhatalmát biztosító második felhatalmazási törvény

2020.06.18.

Orbán Viktornak ismét nem volt bátorsága ahhoz, hogy azt mondja, amit csinál. A miniszterenök azt ígérte, hogy visszaadja a járványban magához vett teljhatalmát, ez azonban csak látszólag történt meg, a Fidesz ugyanis közben benyújtotta, majd megszavazta a második felhatalmazási törvényt. Ezt egészségügyi válsághelyzetnek nevezték el, ma pedig a kormány élt is vele, a Magyar Közlönyben ki is hirdették ennek a bevezetését. Orbán Viktor tehát egyetlen napra sem maradt teljhatalom nélkül.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor hazudott a magyaroknak, hiszen nem adta vissza a teljhatalmat, csak lecserélte az azt biztosító törvényt. Ilyen gyáva, gyenge és gerinctelen viselkedést, különösen a járvány miatti rendkívüli időkben egyetlen más európai kormányfőtől sem láthattunk. A DK szerint elszomorító, hogy egy olyan gyáva miniszterelnöke van az országnak, aki egyenes beszéd helyett az ellenkezőjét ígéri annak, amit valójában tesz. Mi, európai magyarok nem ilyenek vagyunk, Orbán Viktor gyáva és hataloméhes viselkedése szégyent hoz az országra.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja