Barion Pixel
Az Orbán-rezsim a fogászati ellátást is elveszi a magyaroktól

Az Orbán-rezsim a fogászati ellátást is elveszi a magyaroktól

2020.06.16.

Az Orbán-rezsim a fogászati ellátást is elveszi a magyaroktól

 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint júniusban a fogorvosi alapellátásban tizenegy praxis szerződése szűnt meg. A betöltetlen fogorvosi praxisok száma 277-re nőtt, ebből 27 a gyermekeket ellátó és 230 a vegyes praxis. A falusi fogorvosi állások 11,6%-a, a gyermekfogászatok 15%-a betöltetlen, így közel 900 ezer ember marad az országban fogorvosi ellátás nélkül.

Hiába szerepel a 2021. évi költségvetésben 9,6 milliárd forintos többletforrás a fogorvosi alapellátás rovatában, ez még mindig csak arra elég, hogy egy praxis havi átlagos finanszírozása 1 millió Ft-ról 1 millió 350 ezer Ft-ra növekedjen. Ez ellehetetleníti a fogorvosi praxisokat, ennyi pénzből nem lehet tisztességes béreket fizetni és minőségi fogászati eszközöket és anyagokat biztosítani.

A Demokratikus Koalíció szégyennek tartja, hogy az Orbán-rezsim gyenge és gyáva intézkedései miatt magyarok százezrei maradnak ellátás nélkül. Lopott milliárdok bástyája mögül szemlélve nem veszik észre, hogy a magyar családoknak a mindennapi megélhetés mellett nem jut pénze a horribilis költségekkel járó magánkezelésekre. Mi, európai magyarok azonnali megoldást követelünk a problémára!

 

Dr. Komáromi Zoltán 
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

RSS